Önceki yıllarda idari yapısı ve yönetimi ile Van’ın örnek kuruluşlarından birisi olan Van Ticaret Borsası’nda geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerden bu yana sular durulmadı. Geçtiğimiz yıl tek liste ile seçime girip anlaşmazlıkların yaşanmasıyla başlayan sancılı süreç 1 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitmedi. Bir yıl içine 2 seçim 2 de meclis seçimine giren Borsa’da dün de üyeler yeniden meclis seçimi için sandıktaydı. Fakat her defasında olaylı, kavgalı geçen seçime bu kez de kan bulaştı. Seçim başlamasıyla birlikte başlayan kavgada yüzlerce kişi birbirine girerken seçimden çok yine Borsa’ya bulaşan ‘kan’ konuşuldu!

Van'da geçtiğimiz yıl yapılan Van Ticaret Borsası seçimlerinin ardından sular 1 yıl içerisinde bir türlü durulmadı. Aynı listeden seçilip ikiye bölünen mecliste bazı üyeliklerin düşmesinden dolayı bugün ikinci kez seçime gidildi. Geçtiğimiz yıl seçimi de iki kez tekrarlanan odada son olarak da geçtiğimiz aylarda yapılan meclis üyesi seçiminde taraflar eşit oy almış ve kura ile Mavi Liste olarak seçime giren meclis üyelerinin seçilmesi karar kılınmıştı. Fakat yapılan başvuru üzerine bu seçim de iptal edilmişti. Bugün yapılan meclis üyesi seçiminde de yine netice alınmadı. Dün Sabah saatlerinde başlayan seçimler diğer seçimlerde olduğu gibi yine gergin başladı. Her seçimde eksik olmayan tartışmalar bu seçimde de sandığa yansıdı. Edinilen bilgiye göre oy kullanmak için Borsa'ya gelen üyeler arasında tartışma yaşanınca olay bir anda büyüdü. Taraflar arasında büyük bir kavgaya dönen tartışmada taraflar birbirlerini yaralarken, olaya hemen polis müdahele etti. Yüzlerce kişinin karıştığı bir kavgaya dönüşen seçimlerde Borsa adeta savaş alanına dönerken gerilim dolu seçim akşam saatlerine kadar sürdü. Olağanüstü hal altında yapılan seçimlerde meclis üyesi seçimleri gerçekleştirilmesine rağmen seçim sonucundan çok yaşanan kavga gündeme damga vurdu.

Gergin bir ortamda geçen seçimlerde 177 oy kullanıldı. Oyların 1 tanesi boş, 4 tanesi de geçersiz sayıldı. Kalan 172 geçerli oyun 94’ünü VATBO Başkanı Selman Toprak ve Naif Süer’in listesi alırken, Sabri Yılmaz’ın listesi 78 oy aldı. Böylelikle itiraz üzerine yenilenen sonuçtan sonra önceki seçimi kazanan Mavi Liste bu kez de seçimi kaybeden taraf olmuş oldu.

TOPRAK: ARTIK ÖNÜMÜZDE SEÇİM KALMADI!

Seçim sonrası bir açıklama yapan VATBO Başkanı Selman Toprak “Gergin bir ortamda geçen seçimde maalesef istenmeyen bazı tatsız hadiseler yaşandı. Bu hadisleri ne kendimize, ne kurumumuza ne de rakiplerimize yakıştırıyoruz. Bu ayda böylesi bir durumun oluşması bizi üzdü, biraz buruk bir seçim sevinci yaşıyoruz. Şahsım ve arkadaşlarım adına bu mübarek ayda yaşanan bu durumdan dolayı herkesten özür diliyorum. Allah yine bize bir zafer daha nasip etti. İnşallah hayırlı ve güzel bir süreç başlar ve artık 1 senelik sıkıntılı sürecin geride kalmasıyla projelerimizi, icraatlerimizi konuştururuz zira artık önümüzde seçim süreci gibi bir engel ve bahane kalmadı.”

İŞTE VATBO’NUN YENİ ÜYELERİ

“Bundan sonra projelerimizi gerçekleştirmek için hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Sonuçların ilimize, borsamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Selman Toprak ve Naif Süer’in listesinde asil üyeliklerde Öz Süerler Hayvancılık Gıda San., Onay Gıda San. ve Tic. A.Ş, Emin Tuğba Yapı İnşaat, Şevginler Un ve İrmik, VASEM Tar. Hayvancılık yerlerini aldılar.”

Editör: TE Bilisim