Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmasına karşın taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkan mükelleflere, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak.

Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmasına karşın taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkan mükelleflere, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak.

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Resmi Gazete'de 2014'te yayımlanan "İş Kanunu i̇le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği̇şi̇kli̇k Yapılması i̇le Bazı Alacakların Yeni̇den Yapılandırılmasına Dai̇r Kanun" çerçevesinde vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

Bu uygulamanın devam ettiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, "Bazı mükelleflerin, taksitlerini süresinde ödemedikleri için anılan kanunun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybettiklerini, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleri için sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkanının sağlanacağını" bildirdi.

Editör: TE Bilisim