Van’ın Çaldıran ilçesinde son zamanlarda artan intihar teşebbüslerinin sayısında büyük bir artış olurken, geçtiğimiz günlerde lise birinci sınıf öğrencisi bir genç daha hayatına son verdi. İntihar sayısının bir yılda 10’u geçtiği ilçede, gençlerin neden intihar ettiği konusu ise bir türlü netliğe kavuşturulamıyor. Her geçen gün hayatına son veren gençlerin sayısı artarken, bu gençlerin neden, kimler yüzünden gencecik yaşamlarına son verdikleri ise bir soru işareti olarak akıllarda kalıyor…

 

Son yıllarda intiharların sayısında büyük artışın olduğu Çaldıran’da yine intihar vardı. Çaldıran ilçesinde lise öğrencisi bir genç ahırın tavanına astığı iple intihar etti. Olay  Çaldıran ilçesi Kilimli Köyünde meydana geldi. Lise birinci sınıf öğrencisi R.N. (16)  kendilerine ait ahırın tavanına bağladığı iple intihar ederek hayatına son verdi. Genç liseli anne ve babasını  kaybetmiş ablasıyla beraber kalıyordu. Ahırda kardeşinin cansız bedenini gören ablanın çığlıklarını duyan köylüler, hemen olay yerine geldi. Köylülerin haber vermesiyle  olay mahalline gelen Jandarma Ekipleri inceleme başlattı. Olayın ilçede duyulması üzerine vatandaşlar ilçede son yıllarda artan intihar vakalarının araştırılması gerektiğini dile getirdi. 

 

ÇALDIRAN’DA NELER OLUYOR!

 

Bilindiği gibi Çaldıran'da son dönemlerde intihar vakaları büyük artış gösterdi, iki gün önce Yağbasan köyünde ikamet eden ve Şınak'ta askerlik yapan Ferhat Mortaş isimli genç bir intihar etmişti. 17 Mayıs'ta yine Kilimli Köyünde 21 yaşında nişanlı genç bir kız evlerinin tavanına astığı iple intihar etti. Yine 29 Mayıs'ta 17 yaşında ki N.A  garaj tavanına bağladığı iple yaşamını sonlandırdı. N.A.'nın kardeşi de geçen sene intihar etmişti.


(Sinan ÇINARCI/ Şehrivan Çaldıran)

 

Editör: TE Bilisim