Önder ALTINAL - Şehrivan

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkan adayı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl Van TSO seçimleriyle gündeme gelen Mavi Liste ile atağa geçen isimlerden birisi olan Berge bu seçimle ardarda birkaç seçimi kazanan Mavi Liste’nin başarısı üst çapı olan ESOB ile taçlandırmak istiyor.

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, 28 Mayıs Çarşamba günü yapılacak olan Van Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Bak hele bak kahvaltı salonunda yapılan adaylık toplantısına; Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Van Demirciler ve Tornacılar Esnaf Odası, Van Marangozlar ve Keresteciler Esnaf Odası, Van Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası, Van Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası, Ekonomide Değişim Hareketi, Erciş Bakkallar ve Terziler Esnaf Odası, Muradiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Muradiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gevaş Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Gevaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Çaldıran Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gürpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanları ve temsilcileri katıldı.

BERGE: BİZDE ADAYLIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Adaylık toplantısında konuşan VESOB Başkan Adayı İsa Berge, 19 odadan 14 odadan destek aldıklarını belirterek şu sözlere yer verdi: “Bilindiği gibi 2014 yılı kanun gereği Ocak, Şubat, Mart aylarında 5263 sayılı esnaf ve sanatkârlar kanunu gereği 4 yılda bir esnaf sanatkârlar odaları organları seçimi olmaktadır. Bizde 2014 yılı içerisinde meslek odalarımızda esnaflarımızın teveccühü ile göreve tekrar seçildim. Burada bulunmamızın nedeni 28 Mayıs Çarşamba günü olacak Van Esnaf ve Sanatkârlar odalar birliği seçimidir. Bende esnaf ve sanatkârlar odalar birliğinin başkanlığına adayım. 19 odadan oluşan birliğimizin 14 odasının desteğini aldık ve burada bize destek vermek adına bulunuyorlar. Bu 14 tane odayla önümüzdeki hafta yapılacak olan seçimlerde benim öncülüğümde bu seçimi kazanacağız. Bizde adaylık söz konusu değildir, biz olaya şu şekilde bakıyoruz; Başkanlığa kolektif anlamda düşünüyoruz. Başkanlık bizde sembolik olacaktır, bütün yöneticilerimizin başkanlık sisteminde payları olacaktır. El birliği ile ilimizin kalkınması için sosyo-ekonomik anlamda, kültürel anlamda değişimleri yakalamak adına el birliği ile çalışmalar yürüteceğiz. Memleketimize ve sanatkârlarımıza hayırlı uğurlu olur.”

TUĞRUL: 14 ODA BİZİ DESTEKLEMEKTEDİRLER

Daha sonrasında basının sorularını yanıtlayan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı M. Emin Tuğrul ise, “Van Esnaf Sanatkârlar odaları birliğine 19 oda bağlıdır. Bunların 14 tanesi bizi desteklemektedirler. Diğer odalarımızda tabi ki bizimle beraberdirler. Fakat kendi yollarını çizmişler ve şuan mevcut başkanı desteklemededirler” dedi. Van ekonomisi hakkında da konuşan Başkan Tuğrul, “Van’ın ekonomisi şu an çökmüş durumdadır. Özellikle biz ekonomi konseyi olarak çalışmalarımız devam ediyor, özellikle vergi terkini için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, hemen hemen her yere müracaatlarım var bunun için çok çaba sarf etmekteyiz. Maalesef hükümet tarafından herhangi bir adım atılmış değildir. Biz umut ediyoruz ki yeni başkanlarımız ile birlikte Van’ın ekonomisine katkımız olacaktır. Bunlarla ilgili projelerimiz var, seçimi kazandıktan sonra bu projelerimizi hayata geçirmek adına çalışmalar başlatıp gerekli adımlar atılacaktır. Van büyükşehir belediyemiz, Van ticaret ve sanayi odamız, esnaf ve sanatkârlar odalar birliğimiz ile ilin omurgasını oluşturup gerekli projeleri üretim kalkınma adına adımlar atılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim