YSK’nın kararıyla mazbatası geri iade edilen Abdullah Zeydan Abdullah Zeydan ve Eş başkanı olarak belirlenen Neslihan Şedal ile birlikte dün Van Adliyesi’nde mazbatasını alarak görevlerine başladı. Dem Parti Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Zeydan  Şedal mazbatalarını almasıyla Van Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları da el değiştirirken ilk paylaşımlar da yapıldı.

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

İLK YAPLAŞIMLAR YAPILDI

Van Büyükşehir Belediye’nde mazbatayı alan Zeydan ve eş başkan Şedal'ın göreve başlamasıyla sosyal medya hesapları da el değiştirdi. Van Büyükşehir Belediye’nin sosyal medya hesaplarında yeni döneme ait ilk paylaşımlar yapıldı.

KAYYUM DÖNEMİNE AİT TÜM PALAŞIMLAR SİLİNDİ

Van Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan Abdullah Zeydan ve Eş başkanı olarak belirlenen Neslihan Şedal ile birlikte dün Van Adliyesi’nde mazbatasını alarak görevlerine başladı. Mazbatalarını alan eş başkanların göreve başlamasıyla sosyal medya hesapları da el değiştirdi. Van Büyükşehir Belediye’nin sosyal medya hesaplarında yeni döneme ait ilk paylaşımlar yapılırken, önceki kayyum dönemine ait tüm paylaşımlar da silindi. Van Büyükşehir'in sosyal medya hesaplarında bir önceki dönemin Van Valisi olan Mehmet Emin Bilmez dönemine kadar yapılan tüm paylaşımlar silindi.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri almıştı. Ardından Van İl Seçim Kurulu, Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliğini taşımamasını gerekçe göstererek mazbatayı Abdullat Arvas’a vermişti. Alınan karar büyük tartışma yaratmış ve Dem Parti, İlçe seçim kurulunun aldığı kararı YSK’ya taşımıştı. YSK, Van İl Seçim Kuruluınun aldığı kararı iptal ederek mazbatayı yeniden Abdullah Zeydan’a verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ