ŞEHRİVAN HABER - Son bir kaç hafta içinde asgari ücret başta olmak üzere bir kamu alanındaki bir çok çalışanın zamlı maaşları paylaşıldı. Son olarak memur maaşları ile ilgili bir çalışma yapılarak harekete geçildi. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı çalışmanın nihayete ermesi ile ilgili son hazırlıklar yapılırken, gözler emekli maaşlarına çevrildi.

Seçimlerden önce 7 bin 500 TL olacağı belirtilen emekli maaşları son günlerin en çok tartışılan konusu olurken gün içerisinde Yeniden Refah Partisi'nden de emeklilerin de sisteme dahil edilmesi çağrısı geldi.

Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminleri değişti! Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminleri değişti!

Bu hareketlilik sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu konuda da önemli açıklamalar geldi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltildiğini söyledikten sonra emeklilerin merakla beklediği zam haberi hakkında da konuştu. Erdoğan, "Bakanlara talimat verdim, emekli maaş zamlarıyla ilgili çalışma başlıyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: TALİMATI VERDİM!

Emeklilerin beklentilerini gözardı etmiyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen EYT'liler meselesini çözüme kavuşturduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz"

Editör: Ömer Aytaç Aykaç