İstanbul'da öldürülen okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı! İstanbul'da öldürülen okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı!

ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL-VEYSEL İZGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Van dahil 48 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Van büyükşehir belediye başkan adayını da açıklanırken o isim Şehrivan’ın geçtiğimiz hafta ismini duyurduğu AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas oldu. Haftaladır devam eden meraklı bekleyiş dünkü tören ile son bulurken Arvas’ın resmi açıklaması sonrası Van’ın seçim süreci de resmen başlamış oldu. AK Parti Van Milletvekilleri, İl başkanı, kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanının da sahnede yer aldığı bir törende Arvas’ı ilan eden Erdoğan’ın açıklanması sonrası kentte hareketlilik başlarken, ilk açıklamayı yapan il başkanı Emre Güray, “Van’ı Ak Belediyecilik ile buluşturma vakti geldi.” Açıklaması yaptı.

İSMİ AÇIKLANAN ARVAS’TAN İLK MESAJ

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas olarak netleşti. Bugün Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanı adaylarını resmen açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Büyükşehir Belediye adayını Abdulahat Arvas olarak açıkladı. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arvas, adaylığı resmen açıklandıktan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Arvas, “Kıymetli Vanlı hemşerilerim ve teşkilatlarımızın teveccühü ile yapılan istişareler sonucu, Van BB Başkan Adayı oldum. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Allah mahçup etmesin, Allah yar ve yardımcımız olsun” paylaşımını yaptı.

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI’NDAN İLK MESAJ GELDİ

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van adayı olarak Abdulahat Arvas’ı açıklamasının ardından Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray’dan açıklama gecikmedi. Haftalardır Van-Ankara arasında mekik dokuyan ve aday belirleme sürecinde hareketli bir süreç yürüten Güray, ilk mesajında “Van’ı Ak Belediyecilik ile buluşturma vakti” dedi.  Güray aday tanıtım toplantısının ardından, “Yıllardır partimize hizmet eden, yol arkadaşımız, başkan adayımız Abdulahat Bey’i kutluyorum. Şimdi sıra birlik beraberlik içinde Van’ı ak belediyecilikle buluşturma vakti” dedi.

GÜRAY: ARVAS VAN’IN ÖZ EVLADIDIR

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, aday tanıtım toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Güray, 31 Mart günü Van’da seçimleri kazanacaklarına inandığını belirterek, “Parti genel merkezimizin değerlendirmeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmesiyle değerli yol arkadaşımız Abdulahat Arvas, büyükşehir belediye başkan adayımız olarak görevlendirildi. Daha önce milletvekilimiz olarak şehrimize, partimize hizmet eden Abdulahat Bey ile daha öncede çalıştık. Kendisi Van’ımızın öz evladıdır. Bu şehrin caddesini, sokağını bilen ömrünü Van ve Erciş’te geçiren saygın bir iş insanıdır.”

“YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINI YAPACAĞIZ”

“Kentimizin hizmete, sosyal belediyeciliğe, kalkınmaya ihtiyacı var. Bunun için başta büyükşehir olmak üzere şehrimizin ilçeleriyle birlikte ‘ak belediyecilik’ ile buluşması gerekiyor. Büyük bir sinerji ve dinamizmle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parti yönetimimizle, gençliğimizle, kadın kollarımızla ve tabi ki çok kıymetli halkımızla birlikte şehrimiz için çok önemli olan bu sınavı geçeceğimize olan inancım tamdır. Seçimleri kazanarak yepyeni bir dönemin başlangıcını yapacağız” dedi.  

GÜRAY’DAN ARVAS ETRAFINDA KENETLENME ÇAĞRISI
 

Ekip çalışmasıyla, uyum içinde çalışarak bu süreci yürüteceklerini ifade eden Güray, “İşin doğası gereği birçok değerli isim arasından böylesi önemli görev bir kişiye verilecekti. Her biri, birbirinden kıymetli aday adaylarımızın bundan sonra desteğine daha çok ihtiyacımız var. Gerçekten Van’ımızı düşünüyorsak el ele verip çok güzel, güçlü bir seçim kampanyası yürütmeliyiz. Bu kampanya örnek bir kampanya olmalı. Aday adaylarımız, üyelerimiz, partililerimiz ve hemşerilerimizle birlikte küskünlük, dargınlık olmadan, hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden 31 Mart gününe kadar, gece-gündüz demeden çalışmalıyız.”

GÜRAY: VAN’I AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURMA VAKTİ

İlçe adaylarımızın da belirlenmesiyle gücümüze güç katacağız ve Van’da birçok belediyeyi kazanacağız. Hemşerilerimiz de büyük AK Parti ailesi de buna yürekten inanmalıdır. Rekabetin çok yüksek olduğu bu süreçte partimize başvuruda bulunan, teveccühlerini eksik etmeyen, hizmet etmek için gönüllü olan bütün büyükşehir aday adaylarımızı tebrik ediyorum. Yine parti çalışanlarımıza sürecin başından beri sarf ettikleri emek için teşekkür ediyorum. Büyükşehir adayımız Abdulahat Bey etrafında kenetlenelim. Yıllardır partimize hizmet eden, yol arkadaşımız, başkan adayımız Sayın Arvas’ı kutluyorum. Şimdi sıra birlik beraberlik içinde Van’ı ak belediyecilikle buluşturma vakti” şeklinde konuştu.

ÇALAĞAN: VAN İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Aday açıklamasından sonra bir mesaj yayınlayan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ise şu sözlere yer verdi; “Kadim şehir Van’ımız için canla, başla çalışmaya; durmadan, duraklamadan hizmet üretmeye, hemşehrilerimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz! Bugün Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Abdulahat Arvas başkanımızı açıkladı. Van’ımıza, milletimize, değerli hemşehrilerimize hayırlı olsun. Tüm teşkilatımıza, Abdulahat Arvas başkanımıza başarılar, muvaffakiyetler diliyorum. Rabb’im yolumuzu açık, işlerimizi kolay eylesin.”

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

Abdulahat Arvas, 1969 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. Sanayici, İş Adamı; Van İmam Hatip Lisesini bitirdi. Arapça dili ve Kur’an İlimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğrenimine devam etmektedir. Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesislerinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam - Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu

Editör: Necmettin Dursun