Covid-19 tehlikesi geride kaldı diye sevinirken dünyanın farklı bölgelerinde ortaya çıkan yeni varyantlar can sıkıyor. Son olarak İngiltere’de yayılım gösteren ve Covid’in yeni varyantı olarak belirtilen Eris virüsü tehlikesi yaşanıyor. Virüsün neden olduğu hastalık nedeniyle pek çok kişi hastaneye başvururken, uzmanlar dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuyor. İşte Covid’in yeni varyantı Eris virüsü hakkında detaylar…

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı! Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı!

Eris virüsünün Covid-19’un bir alt varyasyonu olan Omicron’dan ürediği düşünülmektedir ve İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan biri eris virüsü kaynaklıdır. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yapmaktadır.

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris virüsünün başlıca belirtileri yoğun bir şekilde Omicron varyantına benzemektedir. Bunlar; boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, hapşırma, balgamsız öksürük, baş ağrısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı, kas ağrıları ve ağrıları ve koku alma duyusunda değişikliktir. Bununla birlikte, nefes darlığı, koku kaybı ve ateş ana semptomlar arasında kabul edilmemektedir.

İŞTE ERİŞ VİRÜSÜNÜN O BELİRTİLERİ

Burun akması,

Boğaz ağrısı,

Hapşırma,

Burun tıkanıklığı,

Baş ağrısı,

Kuru öksürük,

Boğuk ses,

Islak öksürük,

Değişik koku alma,

Kas ağrıları.

ERİS VARYANTI HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Eris varyantı şu an için Asya'daki COVID vakalarının yaklaşık yüzde 20'sini, Avrupa'dakilerin yüzde 10'unu ve Kuzey Amerika'dakilerin de yüzde 7'sini oluşturuyor. İsrail de yeni varyanttan etkilenenler arasında. Yetkililer, 24 Temmuz itibarıyla İsrail'deki en az 18 vakada bu varyantın tespit edildiğini söylüyor. Dünya genelinde ise toplam 36 ülkede 2 binden fazla vakadan bu varyant sorumlu.

ERİS VARYANTI TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Eris varyantının Türkiye'de görülüp görülmediğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: POSTA GAZETESİ