ŞEHRİVAN HABER- FATMA POLATCAN

Yaklaşık 2 yıl önce Van Müze Müdürlüğünden Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne atanan Erol Uslu son dakika kararıyla merkeze alındı. Başarılarıyla Vanlıların gönlünde taht kuran ve dünden bu yana destek mesajları alan Uslu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Uslu paylaşımında tekrar Van’a geleceğini vurgulayarak, “Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzdeki görevimi tamamladıktan sonra tekrardan Van’a hizmet edeceğime olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı. 

İşte Uslu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

“Yaklaşık 21 yıldır güzel Van'ımızda yaşıyorum. Çok güzel insanlarla tanıştım, beni bir Vanlı gibi bağırlarına bastılar, bundan dolayı herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bir suredir istemediğim bir şekilde Van'ın gündemini meşgul etmeye hakkım olmadığını düşünüyor ve bu durumdan dolayı herkesten özür diliyorum. Van; kültürle, sanatla, eğitimle, ekonomiyle, kalkınmayla ve birçok güzel hizmetle anılması gereken kadim bir şehirdir.

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

Sayın Bakanımızın emriyle Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün emrinde ülkemize hizmete etmeye devam edeceğim. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alındığım doğru olmamakla birlikte Bakanımızın emriyle geçici olarak görevlendirildim. Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzde ki görevimi tamamladıktan sonra tekrardan Van'a hizmet edeceğime olan inancım tamdır.

Telefonla arayan ve sosyal medya üzerinde destek veren tüm herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Van'la bağım hep güçlü kalacaktır. Van'da da olsam, Ankara'da da olsam "Güzel Van’ımıza hizmet etmeye devam edeceğim. Şimdilik hakkınızı helal edin.

Saygılarımla...”

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 2 yıl önce Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne getirilen Erol Uslu’nun kendi isteği ile merkeze alındığı öğrenildi. Bakanlıktan teklif aldığını ve bu teklifi kabul ettiğini ifade eden Uslu, görevinden ayrılacağını resmileştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda kurumda darp iddiaları ile gündeme gelen ve birtakım iddialar ile hedef haline getirilen İl Kültür Müdürü Erol Uslu, süreç devam ederken Van’dan ayrıldı. Van Müzesi’nin kuruluştan itibaren tüm süreçlerinde yer alan, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde de önemli çalışmaların öncüsü olan Uslu’nun başarılı gidişatı bazı manipülasyonlarla engellendi. İddialardan dolayı büyük bir rahatsızlık yaşayan Uslu, Van’da devam etmeme kararı aldı.

Göreve geldiği günden bu yana önemli çalışmalar yürüten Uslu’nun merkeze alınma kararı kentte büyük yankı uyandırırken, sosyal medyadan da destek paylaşımları ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BARIŞ DÖNMEZ