AK Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, “Desteklerini dualarını esirgemeyen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Görünüş, yaptığı açıklamada;

“Desteklerini dualarını esirgemeyen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Tüm Van halkı gibi Bizim Tek Gayemiz Van diyerek, Van için 'En İyi ve En doğru' kalkınmayı gerçekleştirmek için Bismillah diyerek Hep Birlikte Türkiye Yüzyılı ve Van Yüzyılını inşa etmekte kararlılığımızı gösterme adına, Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı başvurumuzu yaptık. Bizim gibi Van için dertlendiklerine inandığımız, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunda bulunan Ayhan Kayatürk, Veysel Ürüm, Prof. Dr. Yakup Akgül ve Celal Şevgin’in erdemli bir tutum sergileyerek resmi başvuruda bulunan, her biri kendi alanında oldukça başarılı kıymetli abilerimiz ve kardeşlerimiz ile aday adaylığı süreci yaşadık. Bu süreçte en ufak bir olumsuz durum yaşamayarak, tek derdimiz Van diyerek çalışmalar yürüttük ve yürüttüklerine şahitlik ettik. Kendilerine şahsım ve Van halkı için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

'KENTİ ORTAK AKIL VE BİLGİ İLE YÖNETECEĞİZ' DİYEREK YOLA KOYULDUK’

Öncelikle;
Belediyecilik hizmetleri, ehil kadrolar ve işinin ehli çalışma arkadaşları ile yapılır diyerek, önce sorunları tespit ettik ve bu sorunları bilimin ışığında çözmek için çalışmalara hız verdik. Bu süreçte çok kıymetli bilim insanlarına, hayalimiz ‘Van yüzyılını inşa etme’ çalışmalarımızla gittik.

“Türkiye Yüzyılında Van deprem dirençli bir kent olacak.” Diyerek, Deprem Uzmanı Japon Bilim Adamı Yoshinori Moriwaki’den Van için yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof.Dr.Faruk Alaeddinoğlu ile Van’ın kuraklık sorunu ve Su Yönetimini için  yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof.Dr. Azad Sağlam Selçuk ile Van’ın Jeolojik yapısını ve kentin depremselliği için  yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum.

Pamukkale Üniversitesinden Prof.Dr. Halim Ceylan ile Van’ın şehir içi ulaşım ve kent içi trafiği için yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum. 

‘TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM’

Kırıkkale Üniversitesinden Prof.Dr.İlker Kalkan ile Deprem dirençli Bir Van için Güvenli Yapı tasarımları konusunda yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum. Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Alper Büyükkaragöz ile deprem dirençli Bir Van için yapı mekaniği konusunda yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum.  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof.Dr.Semra Demir ile Van’da tarım ve hayvancılığı konuştuk. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum. Bartın Üniversitesinden Doç. Dr. Selçuk Baş ile Deprem dirençli Bir Van için çelik yapılar konusunda yapılması gerekenleri istişare ettik. Kıymetli Hocamıza verdiği destekten dolayı Şahsım ve Van adına teşekkür ediyorum.

‘VAN YÜZYILINI İNŞA EDECEĞİMİZ PROJELER HAZIRLADIK’

Engelsiz bir Van için engelleri aşacak projeler,

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracağımız Kürt Halk Müziği ve Türk Halk Müziği koroları,

Patent başvurusunda bulunduğumuz ve beton tasarımını kendimizin yaptığı Hazır Beton üretim tesisiyle bir yılda kentimize milyonlarca lira tasarruf sağlayacak beton üretim tesisi projesi,

Enerjisini güneş panellerinden sağlayacak yeni bir Van şehir stadyumu projesi,

Şehir içi trafik sorununun çözümüne önemli bir katkı sunacak yeraltı ve yer üstü kapalı otopark projesi,

Kalecik dikili taşları, Yonca Tepe ve Zernaki Tepe gibi Urartu eserlerini Turizme kazandıracak Restorasyon projeleri,

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti

Şehrin içme ve kullanma suyunu sağlayan Gürpınar suyuna alternatif olacak Bahçesaray suyunun Van’a iletilmesi projesi,

Çaldıran, Erciş, Saray ve Başkale gibi Jeotermal kaynakların bulunduğu tüm ilçelerimizde ucuz ısınmayı sağlayacak Jeotermal Bölgesel Isınma Sistemi Projesi,

İlçelerimize Prestij katacak ve hayatı kolaylaştıracak “Her ilçeye bir Millet Evi” Projesi,

Ülkemizin %60 rezervine sahip Erciş ilçemizde Pomza ve Perlit işleme tesisi Projesi,

Tarımsal faaliyetlerde Van olarak adımızı duyuracak TORF üretim ve işleme tesisi Projesi,

Ön projelerimizi Kamuoyu ile paylaştık.

‘VAN VE KIYMETLİ VAN HALKI İÇİN ÇALIŞMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Van ve kıymetli Van halkı için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi dile getirerek, Türkiye Yüzyılı ve Van Yüzyılı inşası için hazır ve kararlı olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Tek amacımız Van halkının yaşadığı sıkıntıları dile getirerek ve bu sıkıntıların çözüm beklediğini duyurmaktı. Biz bu sıkıntıları çözmek için varız diyerek, Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı başvurumuzu yaptık. Adayın açıklanması ile aday adaylığı sürecimiz nihayete ulaşsa da Van ve kıymetli Van halkı için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum. Açıklanan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayına başarılar diliyor, Van için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum. Şahsen adayın kendisini tanımamam, kamuoyunda ve sosyal medyada Van halkından, biz bu adayı görmek istiyoruz vb. söylemlerine rast gelmediğim için , Adayın belirlenmesinde halkın istediği bir ismi aday olarak göstermiş iseler, zaten biz de halktan ve halkın yanında olan biri olarak desteklerimizi sunacağız. Halkın istemediği adayları halka dayatma girişimine ‘Halka rağmen siyaset yapılmaz’ anlayışında ve halk için çalışan biri olmamdan ötürü, bu tür adaylara stepne olmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. İşin ehli olmayan hiç kimseye destek verilmez ve destekte istenmez, bu bizim hayat felsefemizdir. Biz bu kriterimize göre yaşıyor ve çalışıyoruz. Seçim sürecinin halk için hayırlı sonuçları beraberinde getirmesini diliyor, bizlere bu süreçte destek veren dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Seçimlerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ