Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, Formula 1'in Türkiye'de düzenlenmesinin yolunun açıldığını duyururken Ersoy, 2026 yılından itibaren Formula 1 yarışlarının Türkiye'de yapılacağını duyurdu.

BAKAN ERSOY MÜJDEYİ VERDİ

Bakan Ersoy yaptığı açıklamada, "2026 yılı itibariyle Formula 1 yarışlarının Türkiye getirmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak" ifadelerini kullandı. Formula 1 İstanbul'da son olarak 2021 yılında düzenlenmişti. İstanbul Park'ta 2005-2011 yılları arasında ve 2020 ile 2021'de toplam 9 yarış düzenlendi.

"KONTRATLAMA SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Van Otlu Peynirin bu yılki fiyatı belli oldu! Van Otlu Peynirin bu yılki fiyatı belli oldu!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, "İstanbul F1 Sahası'nın Bakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Ersoy, "Orada bir ihale süreci gerçekleşti nisan ayı içerisinde. İhale başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftası içerisinde yer teslimleri yapılacak. Yani mevcut kiracının, mevcut içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor." dedi.

FORMULA 1'İN TURİZME KATKISI

Formula 1, önemli bir uluslararası organizasyon olarak yurt dışından önemli katılımcı çekerek turizm gelirlerini artırıyor. 2021'de İstanbul'da düzenlenen Formula 1'i, düzenlendiği 3 günde 190 bin yarış tutkunu izlemişti. 2021'de İstanbul'daki Formula 1'in ekonomiye katkısı 150 milyon euro olmuştu. İstanbul Grand Prix'sinden sağlanan bu gelirin 30 milyon eurosunun devletin kasasına girdiği kaydedilmişti.

Kaynak: EN SONHABER - HABERLER.COM