Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TRT Haber 'de gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakanın yaptığı açıklamalar arasında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler ile 2017 yılında yapılacak memur personel alımı sayılarına ilişkin gelen soruları cevapladı.

Adalet Bakanı Bozdağ 'a sorulan; Bundan sonra da KHK'lar çıkacak mı? sorusuna: "Yargı eninde sonunda doğru kararı verecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Adil yargılama olacak. Bundan sonra da KHK'lar çıkabilir" dedi.

Son KHK'da özellikle üniversitelerdeki ihraçlar konusunda itirazlar var. İadeler olacak mı? sorusuna: "Tabi KHK'larla iadeler olabiliyor, ayrıca OHAL inceleme Komisyonu kurduk. Buraya ihraç edilen vatandaşlar, kapatılan dernekler, medya organları vs. bunların hepsinin müracaat hakkı var. Onlar müracaat edecek orada bir inceleme yapılacak, karar verilecek. Verilen kararlar yargı denetimine de açık olacak." dedi.

 

Bakan Bozdağ 'a Hakim savcı konusunda açık var mı? Yeni alımlar olacak mı? sorusu soruldu. Bozdağ "Hakim ve savcı sayımız AB standartlarında karşılanmış değil. Orada 100 bin kişiye 21 hakim savcı düşüyor, bizde 13,5. Daha bizim alacağımız mesafe var. İhraçları düştüğümüzde de bu oranı koruyoruz. Yaklaşık 4 bin hakim ve savcı staj yaparken boşluk nedeniyle göreve başlatıldılar. Ama bir yandan da yeni hakim savcı alımını sürdüreceğiz. 3 Haziran'da 2 bin kişi hukuk mezunlarından, 750 kişi de avukatlar arasından hakim savcı alacağız. Yıl sonunda da yeni bir alım daha yapacağız. Son sınıf öğrencilerimiz endişe etmesin onlar için yıl sonunda da yeni alım yapacağız" diye cevap verdi.

Diğer alanlardan da personel alacak mısınız? sorusuna ise "Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017'de yeni alımlar olacak." dedi.

Bu alanlarda ne kadar personel alınacağı henüz belli değil. İlanlar yayınlandığı zaman Kamu Personeli Alımı haber sitemizden duyurulacaktır.

 


KAYNAK - Kamupersonelialimi
Editör: TE Bilisim