23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 

Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Tuşba ilçesi İskele sahilindeki Yaşar Kemal Parkı'nda okulların hazırladığı gösterilerle devam etti. Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı açılış programında, çocuklar, palyaço gösterileri ve seslendirilen müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Güneşli havayı fırsat bilerek parka çocuklarıyla gelen vatandaşlar, bir taraftan ailece piknik yapma ve oyunlar oynamanın keyfini yaşarken, bir taraftan da minik öğrencilerin hazırladığı birbirinden renkli programları takip etme fırsatı buldu.

 

Program sonunda, şiir, resim ve kompozisyon dallarında başarılı olan öğrenciler, ödüllerini aldıktan sonra aileleriyle Van Gölü'nde deniz bisikletleriyle gezdi. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalara katılan çocuklar, gökyüzüne uçurtmalarını bırakarak eğlenceli bir gün geçirdi. Kutlama programı, Van Devlet Tiyatrosu'nda çocukların hazırladığı oyunun sergilenmesiyle son buldu.

 

MUŞ

Muş Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi. Törene, Vali Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya ve Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan da katıldı.

 

BİTLİS

Bitlis'te, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından başlayan program, daha sonra 100. Yıl İlkokulu'ndaki etkinliklerle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, meclisin açıldığı günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiğini ve bunun da çocuklara ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Programda, okulun öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunulurken, aileler ise cep telefonlarının kamerasıyla çocuklarının görüntüsünü çekti.

 

HAKKÂRİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Gazi İlk ve Ortaokulu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, öğrenciler, şiirlerini okudu. Türkiye'nin farklı yörelerine ait kıyafetlerle halk oyunları gösterilerinin sunulmasıyla süren etkinlikte, Roman ve Ankara havası oynayan öğrenciler, büyük beğeni topladı. Şiir okumak için annesi ve öğretmeninin koluna girmesiyle sahneye çıkan engelli Feyza Akboğa, şiiriyle salonda bulunan Vali Yakup Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat, asker ve davetlileri hüzünlendirdi. Kutlamalar, el ele tutuşan öğrencilerin oluşturduğu Türk bayrağı ve Türkiye haritası mozaiğini birleştirmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim