Özgökçe, mesajında, deprem döneminde AK Parti Hükümetinin tüm devlet kurumları ve sivil tolum örgütleriyle dünyaya örnek olacak şekilde eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdiğini söyledi.

Depremden hemen sonra eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin tamamının Van'a geldiğini belirten Özgökçe, depremzedeler için çadır kent ve konteynır kentlerde sıcak bir yuva oluşturulduktan sonra, bir yıl içerisinde otuz bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

 

Özgökçe, depremin hasarlarını depremden önce alınacak olan önlemlerle azaltabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizler aktif fay hatları olan bir ülkeyiz, her an deprem tehlikesi altında olduğumuzu unutmadan, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalıyız. Vatandaşlarımızla ve tüm kamu kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılardan uzak durmalıyız, tüm yapı ve inşaatlarımızı mühendislik ve fenni kurallara ve yasalara uygun, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz."

Tuşba Belediyesi olarak depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması, kaçak yapıların önlenmesi konusunda tüm hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Özgökçe, ruhsatsız yapılara müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Özgökçe ayrıca, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Editör: TE Bilisim