Van’da bir ilke imza atan Ertaş kardeşler, ‘Kendin pişir kendin ye’ sloganıyla Hanoğlu et mangalı marka yapma yolunda durmadan devam ediyor.

 

Ertaş Kardeşlerin İstanbul’da başlattığı ‘Kendin pişir kendin ye’ serüveni Van’da da Vanlıların hizmetinde çalışmaya devam ediyor. Hanoğlu adının patentini alarak Van’da şube açan kardeşler şimdilerde tüm bölgeye açılmaya hazırlanıyor. Konuya dair gazetenize konuşan Hanoğlu işletme sahibi İskender Ertaş, 1996 yılında İstanbul’a giderek Hanoğlu serüvenini başlattıklarını ifade etti. Ertaş, “1997 yılında ilk bu işe adım attığımız yıldır. İstanbul’da 18 yıl boyunca bu işi yaptık. Doğuda memleketimizde hiç böyle bir yatırım yoktu. Talepte çok fazlaydı. Özellikle İstanbul’a gelen iş adamları bize neden Van’a da götürmüyorsunuz dediler. Bizde dinledik ve Van’a geldik. Van’da 2010 yılında ilk şubemizi açtık. İlk başladığımızda talep çok iyiydi. Depreme rağmen bu talep devam etti. Bizim müşterilerimiz işi geliştirin dediler. Ya da yapmayın dediler. Bazen öyle zamanlar olurdu ki gelen müşteriler yarım saat kadar sırada bekliyordu. Bizde ikinci şubemizi İskele Caddesinde açtık. Orada talep çok iyi oldu.” diye belirtti.

 

 

ERTAŞ: FINDIKKABUĞUNDAN KENDİN PİŞİR KENDİN YE FARKIMIZ VAR

İşlerine yönelik talebin iyi olmasıyla birlikte ilçelerde de şube açılması yönünde tekliflerin geldiğini kaydeden Ertaş, “Bunun üstüne bizde bayilik sistemine geçmeye karar verdik. Ve ilçelerden, illerden gelen talepler doğrultusunda bizde bayilik vermeye başladık. Şuan bizim İran’ın Urmiye ilinde, Kars’ta, Ağrı’da, Trabzon’da şubelerimiz var. Merkezimiz İstanbul’da. Van’ın Özalp, Erciş ilçelerinde şubelerimiz var. Bizim en büyük farkımız mangal kömürümüzün fındıkkabuğundan olması. Fındıkkabuğundan kendin pişir kendin ye farkımız var. Bizim etlerimiz tamamen baharatsızdır ve buraya gelen müşterilerimiz burada piknik havasında yemeklerini yiyor.” Dedi.

 

 

“KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR”

Fındıkkabuğunun özelliklerine değinen Ertaş, en önemli özelliğinin sağlıklı olduğuna dikkat çekti. Ertaş, “Sonra fındıkkabuğumuzu kendimiz getirip şubelerimize gönderiyoruz. Bize gelen fındıkkabuğunu biz kömür haline getirip şubelerimize kendimiz gönderiyoruz. Kömürden farkı nedir dersek kalorisinin yüksek olması ve kanserojen madde içermemesi. Daha sağlıklı. Eti ağır ağır pişirdiği için eti yakmaz ve is bırakmaz. Şuan birçok Avrupa ülkesinde normal kömür yasaktır. Nedeni ise kanserojen madde içermesi. Tavsiyemiz de tüm ocak başlarının fındıkkabuğundan et pişirmeleri.” İfadelerine yer verdi.

 

 

ERTAŞ: ANAHTAR TESLİM YAPIYORUZ

Şu anda da bayilik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ertaş, “Bayilik sisteminde çalışma sistemimiz öncelikle yeri incelemekten başlıyor. Yerin uygun olup olmadığını öncelikle inceliyoruz. Yerin uygun olmasıyla birlikte ustalarımız gidip çizim yapıyor ve anahtar teslim yapıyoruz işimizi. İsim hakkı bizimdir. İsim hakkının patenti bizde olduğu için belli bir ücret karşılığında isim hakkımızı veriyoruz. A-Z’ye her şeyini tamamlayıp anahtar teslim yapıyoruz. Biz işi öğrettikten sonra her şeyi onlara bırakıyoruz. Tabi biz yine de kömüründen etine kadar her şeyini biz gönderiyoruz.” Diye konuştu.

 

 

“TÜM YABAN HAYVANLARINI KULLANIYORUZ”

Ertaş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bizim işimizdeki en önemli şey asla hile yapamayacakları. İstese de yapamaz. Etlerimizi kendimiz gönderiyoruz ve tamamen baharatsız gönderiyoruz ki işin içine hile girmesin. Bizim etlerimizde özen çok önemlidir. Dana etinde özellikle antrkot, bonfile ve kontrfile kısımlarını kullanıyoruz. Kuzuda da sadece pirzola ve botunu kullanıyoruz. Geri kalan kısım bizim kullandığımız etler arasına girmiyor. Biz kesinlikle keçi, koyun ve sığır etini kullanmıyoruz. Bunların dışında tüm yaban hayvanlarını kullanıyoruz. Keklik, bıldırcın, devekuşu, tavşan, sülün, kaz etini özelikle kullanıyoruz. Özellikle şu an tüm şubelerimizde mevcut olan etimiz keklik, bıldırcın ve kaz etidir. Geyik eti, devekuşu etini biz sipariş üzerine getirtiyoruz.”

 

 

ERTAŞ: BİZ HANOĞLU OLARAK VAN’DA BİR İLKİZ

Vanlı işadamı olarak kendi memleketlerinde iş yapmak istediklerini kaydeden Ertaş, “Bu yüzden de kalkıp Van’ımıza yatırım yaptık. Bunu diğer iş adamlarına da tavsiye ediyoruz. Gelsinler kendi memleketlerinde yatırım yapsınlar. Van her şeyin güzeline ve en iyisine layıktır. Ben ve kardeşim Tahir Ertaş’la 1997 yılında bu işe atıldık. Omuz omuza bu işi başlattık ve bugünlere kadar getirdik. Biz çekirdekten yetiştik. Ve ekmeğimizi kazandıktan sonra manevi olarak memleketimize iş yapmaya karar verdik. Memlekete faydamız olsun istedik. Ve biz Hanoğlu olarak Van’da bir ilkiz. Şu an Van’daki şubelerimizde 70-80 kişiye yakın çalışanımız var. Her bir iş adamımız buna benzer yatırımlar yaparak Van’a ve doğuya istihdam sağlasa gurur verici olur.” Şeklinde konuştu.

 

 

“HERKES ÇOK MEMNUN”

Ertaş konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bizim Van’a gelmemizdeki en büyük amacımız neden Van’da da böyle bir yatırımın olmaması yönündeydi. Niye Van’da olmasın. Ve biz bir ilke imza atarak Van’da fındıkkabuğundan kendin pişir kendin ye farkını getirdik. Ve biz sadece Van’da değil Ağrı’da da bu ilki yaşattık. Herkes bizi bu konuda tebrik ediyor. Herkes çok memnun bu konuda. Ağrı’da ikinci bir şube açma girişimlerimiz var şu anda. Ağrı küçük bir yer olmasına rağmen çok tuttu. Sonra İran’da da ilk biz bu işi götürdük. İlk bu sistemi biz götürdük İran gibi bir yere. Bu bizim için gurur verici gerçekten.” 


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim