İstanbul'da gece saatlerinde eksi dereceleri göre hava sıcaklığı yerdeki karların donmasına neden oldu.

Sabah saatlerinde sokaklardaki termometreler 0 dereceyi gösterdi. İş yerlerine gitmeye çalışan vatandaşlar kaldırımlarda zor anlar yaşadı. Dükkanlarını açan esnaf ise kaldırımlardaki buzları temizlemeye çalıştı. Ev ve iş yerlerinin saçaklarında ve balkonlarında buz sarkıtları tehlike oluşturdu.

 

DÜŞMEKTEN KURTULAMADILAR

Buz tutan kaldırımlarda İstanbullular yürümekte oldukça zorluk çekti. Bazı kişiler düşmemek için kaldırımın yan tarafında bulunan demirlere tutunarak ilerledi. Buzda kayarak düşenler oldu. Çok sayıda kişinin kaldırımlarda oluşan buz nedeniyle araç yollarını kullandığı görüldü. Esnaf ise işyerlerinin önünde, kürek yardımı ile oluşan buzları kırmaya çalıştı.

 

İsmail Kaytan adlı bir esnaf, "Vatandaş yürürken zorlanıyor. Yollar açık ama vatandaş çileyi ara sokaklarda çekiyor. Yerdeki buzları temizliyoruz ki zorluk olmasın. Belediye elinden geleni yapıyor ama tabii ne kadar yetişebilecek. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz " dedi. Hava sıcaklığının eksinin altına düşmesi ile ev ve iş yerlerinin saçaklarında ve balkonlarda buz sarkıtları tehlike oluşturdu.

 
 
 
Editör: TE Bilisim