CHP Sözcüsü Haluk Koç, partide yaşanan kurultay tartışması hakkında açıklamada bulundu.Haluk Koç kurultay için tarihi verdi.

İşte Haluk Koç'un CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısında yaptığı o açıklamaları: "Haziran'dan sonra başlayan süreçte, kongre süreçlerinin tamamlandığını söyledim. Bundan sonra da aynı süreç işleyecektir. İddialar olabilir, her dönemde olmuştur. Ama CHP tüzüğü hepimiz için geçerlidir. CHP'yi diğer partilerle karşılaştırdığınızda, parti içi demokrasiyi gösteren bir partidir. Bundan sonraki süreçte de kimsenin kuşkusu olmasın.

 

KURULTAY OCAK AYINDA

Ocak ayı içinde olağan kurultay takvimi gerçekleşecektir. Bu süre içinde imza toplanır, toplanmaz bu beni ilgilendirmez. Üyelerimizin her kademeye demokratik olarak başvurma hakkı vardır. Tüzüğün takvimi içerisinde, Ocak ayının ilk 15 günü içerisinde olağan CHP kongresi de yapılacak. 

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

7 Haziran 1 Kasım arasında belki de bilinçli tırmandırılan bir terör olayları yaşandı. Şimdi dediğimiz noktaya gelindiğini görüyoruz. Eşit vatandaş olma yolunu TBMM'de en geniş toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini ifade etmiştik. Türkiye'ye ortak sıkıntı yaşattılar. Çözüm sürecinin açık, net, şeffaf bir şekilde, milletin huzurunda tartışmasını söylemiştik."

Editör: TE Bilisim