İzmir’de CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen’in, Şanlıurfa Suruç’ta 32 kişinin öldüğü patlamanın ardından Kobane’ye gidip kitap, kıyafet ve oyuncak göndereceklerini açıklaması,İl teşkilatını karıştırdı. İl yöneticileri kendilerine danışılmadığı gerekçesi ile kararı veto etti. Toplantı sonrası iki partili istifa etti.
Yeni Asır Gazetesi’nde yer alan habere göre CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen, toplayacakları kitap, kıyafet ve oyuncakları Kobani’ye götüreceklerini açıklamış, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da Evsen’i arayarak bombanın patladığı yerde önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacaklarını ve İzmirİl yönetimiyle açıklamaya gelmelerini istemişti. Hem Evsen’in Kobani açıklaması, hem de Yıldız’ın Suruç çağrısı, il yönetiminde rahatsızlığa yol açtı. CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında yöneticilerin tamamı, Evsen’in kendilerine danışmadan eylem kararları almasına tepki gösterdi. Parti yöneticileri, Evsen’e ailelerinin de bölgeye kendilerini göndermeyeceğini söyledi.

Toplantıda Evsen ve yöneticiler arasında tansiyon yükselirken, gelişmeler üzerine İl Başkan Yardımcısı Mustafa Şeşoğlu ve İl Sekreteri Melih Tıraş istifalarını yazarak Evsen’in önüne koydu ve toplantıdan ayrıldı. Her iki ismin de istifasının işleme konulup konulmayacağının Evsen’in Genel Merkez’e bilgi vermesinin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

 

MİLLETVEKİLLERİ DESTEKLEDİ
Tartışmalara sosyal medya üzerinden katılan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, gençlerin Kobani’ye oyuncak ve kitap götürme kararını destekleyerek, “Barış için atılan hiçbir adım yarım kalmayacak. CHP İzmir gençliğinin çabasını destekliyorum. Benim kolilerim hazır” dedi.

 

İL BAŞKANINDAN SABIR ÇAĞRISI
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise gelişmeler üzerine, “Ben de bir baba olarak tabii ki şu anda gitmemelerini tavsiye ediyorum kendilerine. Bu acı telafisi zor bir acı. Ailelerin bu konudaki hassasiyetini anlayabiliyorum. Kendi aralarında bir tartışma olmuş, bazılarının aileleri izin vermemiş zannediyorum. O da çok normal. Biraz daha sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum gençlerimize” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim