1 Eylül tarihinde 3 yeni KHK yayınlandı. Yayılanan kararnamede 50 binden fazla memur ihraç edildi. Bunun yanında 674 sayılı KHK'da dershanede çalışan öğretmenler için yeni düzenleme vardı.

1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK'yla dershanede çalışan öğretmenlere sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilme fırsatı tanındı.

674 sayılı KHK'da yer alan hüküm şu şekilde:

MADDE 2- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Kalkınmada öncelikli yörelerde sözleşmeli öğretmen istihdamı

GEÇİCİ MADDE 11- (1) 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/3/2014 tarihi itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte herhangi bir sosyal güvenlik kuramımdan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olup bu iş yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olanlardan Kamu Personel Seçme Sınavına girme şartı hariç öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartları taşıyanlar arasından Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak sözlü sınavda başarılı olanlar, başarı sırasına göre ek 4 üncü madde kapsamında istihdam edilmek üzere kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerdeki boş sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilir."

1- Düzenleme, 14 Mart 2014 tarihi itibariyle dershane veya etüd merkezlerinde çalışan öğretmenleri kapsıyor.

2- 1/1/2014 tarihi itibariyle en az 6 yıl çalışmış olanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek.

3- KPSS şartı aranmayacak.

4- Başvuracakların emekli olmaması gerekiyor.

5- Bir defaya mahsus atama yapılacak. Sözlü sınavla alım olacak. 6 ay içinde alım yapılacak.

6- Durumu uyanlara kaç kişilik kadro açılacağı KHK'da yazmamaktadır. Dolaysıyla, alınacak sayı MEB tarafından belirlenecek.

Editör: TE Bilisim