DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Van ve bölge illerinin gündeminden inmeyen Kapıköy ve diğer gümrük kapılarının durumunu meclis gündemine taşıdı. TBMM nezdinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a bir önerge sunan Yeneroğlu, son yaşanan mağduriyetten söz ederek Kapıköy ile ilgili bilgi istedi.

“EKONOMİK OLARAK BÜYÜK ZARAR VERDİ”

Yeneroğlu sınır kapılarının kapalı olması durumunu paylaşıp yaşanan mağduriyetleri şu sözlerle ifade etti: “COVİD 19 salgınına önlem olarak 23.02.2020 tarihinde İran’la olan sınır kapılarının kapatılmasından sonra diğer sınır kapıları da bir süreliğine geçici olarak kapatılmıştır. Bir müddet sonra Türkiye’nin sınır kapıları yeniden açılmış, havayolu uçuşları da yeniden başlamışlar. Türkiye’nin daha önceden açık olan sınır kapılarının hemen hemen hepsinin yeniden açılmasına rağmen Van-Kapıköy, Ağrı –Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine açılmamıştır. Bu sınır kapılarının yolcu geçişine açılmaması nedeniyle turist geçişi gerçekleşememekte ve Van, Ağrı ile Hakkari illerinin ekonomik durumuna zarar vermektedir.” 

KAPIKÖY NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeneroğlu bu açıklamanın ardından da Bakan Pekcan’ın cevaplaması için şu iki soruyu yöneltip cevap istedi:
“Diğer sınır kapılarının açılmasına rağmen Van-Kapıköy, Ağrı –Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine neden açılmamaktadır? 
Van-Kapıköy, Ağrı –Gürbulak, ile Hakkari- Esendere Hakkari- Üzümlü sınır kapıları yolcu geçişine ne zaman açılacaktır.”

Editör: TE Bilisim