Öğretmen sıkıntısı çekilen Doğu illerinde görev alan öğretmenlere, ek ücret müjdesi... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere yönelik önemli bir çalışma için kolları sıvadı. Doğu'da yaşanan teör olayları sebebiyle görevlerini yapmakta zorluk çeken öğretmenlere 750 lira ek maaş verilecek.

Yoğun terör saldırısı yaşanan Doğu illerinde görev yapacak öğretmenlere maaşın yanında, 650- 750 lira arasında ek ücret verilmesi için bir çalışma başlatıldı. Böylelikle Doğuda çalışan öğretmenlerin ek ders ücretleri 2 katına çıkarılacak. 


MEB KOLLARI SIVADI

Bazı bölgelerde öğretmen istihdamında sıkıntı yaşayan bakanlık, bu sorunun çözümü için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı, başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere, öğretmen açığı olan yerlere tecrübeli öğretmenlerin istekleriyle atanmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattı. Edinilen bilgiye göre; Türkiye genelinde öğretmen sıkıntısı çekilen yerler, 'ek ücret' ile cazip hale getirilecek. 


İLAVE ÜCRET KARARI 

Bakanlık tarafından tespit edilecek zorunlu çalışma bölgelerinde görev yapacak öğretmenlere, maaşlarının dışında bölgeye ve hizmet yılına göre değişen ilave ücret verilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Bu ek ücretin 650-750 lira arasında değişeceği belirtiliyor. Rakam ve detaylar ise çalışmaların sonucunda kesinleşecek. Hükümetin 6223 sayılı yetki kanunu çerçevesinde söz konusu düzenlemeyi yapması bekliyor. Konu ile ilgi çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor. 


TOPLAM MAAŞ 3 BİN LİRAYI BULACAK

Halen, 4'ün 1'indeki bir öğretmen, sosyal yardımlar ve ek ödemeler hariç bin 725 TL maaş alıyor. Sosyal yardımlar ve ek ders ücretleriyle toplam maaş 3 bin lirayı bulacak.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim