657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi SGK 4A kapsamındaki devlet memurları için 15 Ocak 2016 yani bugün zamlı maaş almanın ilk günü... Memurlar zamlı maaşlarını öğrenmenk için E-bordro sorgulama ekranına akın etti.

E bordroların yayımlanmasının ardından memurlar için zamlı maaş almanın ilk günü bugün... Dün yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü zamlı bordrolarının ardından memurların gözü yeni zamlı maaşlarda...

İŞTE E BORDRO İLE NET VE BRÜT MAAŞ HESAPLAMA

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından her ayın 15'inde yayınlanan E-bordro ile kamu çalışanları net ve brüt maaşlarını,maaşlarındaki kesinti ve ek ödemelerini öğrenebilirsiniz. 2016 Ocak ayı memur maaş bordronuzu görüntüleyebilmek için T.C. kimlik numaranız, memuriyet sicil numaranız ve emekli sicil numaranızı bulundurarak E-bordro sisteminde istenilen bilgileri girerek, 2016 Ocak ayı memur maaş bordronuzu görebilirsiniz.


E-BORDRO MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT İŞLEMİ

Online işlemler ile zamlar, brüt maaşlar gibi detaylar da e-bordro Maliye Bakanlığı muhasebat işlemi ile öğrenilebiliyor. Bu bilgilerden bazılar ise emekli sicil numarası, memuriyet sicil numarası ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası gerekiyor.E-bordro Maliye Bakanlığı muhasebat işlemleri için ilk olarak 'https://ebordro.muhasebat.gov.tr' adresine tıklayıp ekrana gelen foruma istenilen bilgiler giriliyor. Eğer giriş yapmak için gereken bilgileri bilmiyorsanız muhasebe tarafından öğrenebilir, yanlış bilgi içeriyorsa düzelttirme yapabilirsiniz. Tüm bu işlemlere rağmen maaş bordrosu alınamıyorsa ([email protected] ya da [email protected]) adresine mail atılmalıdır. Fakat mail atma işlemi en son çare olmalı çünkü ondan önce muhasebe birimi ve tahakkuk birimine müraacat edilmesi gerekmektedir. Çünkü atılan maillere geri dönüş zaman alabiliyor. 2015 yılının Aralık 15’inden itibaren erişime açıldıktan sonra '657' sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-A maddesine tabi çalışan online sistem üzerinden öğrenebiliyor. 

 e bordro için "turkiye.gov.tr" adresien yöneldiğinizde sitede karşınıza çıkacak Maliye Bakanlığı duyurusu ve uyarısına dikkat!

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ DUYURU 

Bakanlığımız tarafından bordrolarınıza ulaşmak için geliştirilmiş herhangi bir mobil (Android, IOS, vb) uygulaması yoktur. Bakanlığımızın e-bordro hizmeti Ocak/2016 maaş döneminden itibaren sadece e-devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr kurumsal web adresi üzerinden sunulmaktadır. 

Bu adres dışında farklı site ve uygulamalardan kimlik bilgilerinizi girerek maaş bordronuzu almanız durumunda; kişisel bilgileriniz ve bordro bilgileriniz dahil her türlü kişisel bilginizin güvenliğini sağlamak kullanıcının kendi sorumluluğundadır. Bu adres dışında e bordro ile ilgili işlem yapıldığında meydana gelebilecek kişisel verilerinizin çalınması ile ilgili durumlardan kanuni olarak kurumumuz sorumlu değildir.

Editör: TE Bilisim