Hükümette küçük çaplı değişiklikler yapıldı. Her ne kadar küçük çaplı desek de önemli ama az sayıda değişiklik  yapıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa etmesi üzerine boşalan İçişleri Bakanlığı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu getirildi. Süleyman Soylu’nun İçişlerine Bakanlığı’na atanmasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da eski kabineden Mehmet Müezzinoğlu geldi.

Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı görevini bırakması üzerine akıllara yeni bir soru işareti geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın MİT Müsteşarı olmak için görevinden istifa ettiği iddiaları sosyal medyada dolaşmaya başladı. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre Efkan Ala Hakan Fidan’ın yerine MİT Müsteşarı olarak atanacaktı. Fakat CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın açıklamalarına göre şu an için Hakan Fidan’ın değişikliği için bir ipucu olmadığını belirtti.

Efkan Ala’nın istifasından önceden planlanmadığını belirten Hande Fırat, Ak Partili vekillerin de bu istifa haberini televizyondan öğrendiklerini dile getirdi. Yani şu an için Ankara kulislerinde Efkan Ala için bir şey düşünülmese de her an her şey olabilir. Efkan Ala'nın MİT Müsteşarı olup olmadığı gecenin ilerleyen saatlerinde belli olacak. İlerleyen saatlerde Resmi Gazete'de Efkan Ala hakkında bir gelişme olursa Kamu Personeli Alımı Haber Sitesi'ni takip ederek, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.


Kaynak - Kamupersonelialimi

Editör: TE Bilisim