Van’da bir esnaf dükkânının önüne rastgele park eden araçların önüne geçmek için ilginç bir yöntem kullandı.

 

Van merkez İpekyolu ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin önüne rast gele park eden araçlarla başı dertte olan esnaf Hüseyin Özen, iş yerine gelen kolilerin üzerine ‘Lütfen Park Etmeyiniz’ yazısını yapıştırarak dükkânın önüne koydu.

 

“YÖNTEM ŞİMDİLİK İŞE YARAMIŞ”

Esnaf Özen, “Dükkânımız merkezi bir yerde olduğu için rast gele park olayı vardı. Bizler de hem yayların rahat yürümesi hem de dükkânımızın önüne rastgele park eden sürücülerin önüne geçmek için bize gelen kolilerdeki malzemeleri boşaltarak içine karton parçaları falan doldurduk ve dükkânımızın önüne koyduk. Şimdilik işe yarıyor. Bu yönteme başvurduktan sonra bunun önüne bir nebze de geçtik” dedi.

 

“ ‘KARŞIDA OTOPARK VAR’ DİYE YAZDIM AMA FAYDA ETMEDİ”

Daha önce farklı yöntemler kullandığını ve dükkânının hemen karşısında otopark olduğunu ifade eden Özen, “Maalesef sürücülerimiz sadece üç beş lira vermemek için rastgele araçlarını park ediyorlar. Ben daha önce bunun önüne geçmek için ‘Karşıda Otopark Var’ diye yazdım ama fayda etmedi. Ancak bu yöntem şimdilik iyi işe yaradı. Yetkililerimizden ilimizde bulunan otopark sorununa kalıcı bir çözüm getirmelerini istiyoruz” dedi.

Esnafın bu ilginç yöntemi vatandaşlar arasında ‘Van Usulü Park Önleme Yöntemi’ yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim