İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri hastanede tedavileri tamamlanan ve taburcu edilen hastaları evlerinde ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. İl Sağlık müdürü olarak yeni göreve atanan Dr. Ergün Yanmaz, ayağının tozuyla hastaların sorun ve sıkıntılarını birebir dinledi. Hastaların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dr. Ergün Yanmaz, notlar alarak destek sözü verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Ergün Yanmaz, ayağının tozuyla daha önce hastanelerde tedavi olan ve tedavileri tamamlanan hastaları evlerinde ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaret ettiği hastaların sorun ve sıkıntılarını tek tek not alan Dr. Yanmaz, hedeflerinin Bakanlık adına hizmet sundukları vatandaşların taleplerini ve memnuniyetini yerinde dinlemek ve değerlendirmek olduğunu belirtti. İlk olarak Kronik böbrek hastası olan diyaliz hastalarını ziyaret ettiklerini ifade eden Dr. Yanmaz, gittiğimiz her ziyarette sorunları dinlediklerini teşekkür ve hayır dualarıyla ayrıldıklarını belirtti.

 

‘SORUNLARI BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEDİK’

Dr. Ergün Yanmaz, “Göreve yeni başladık. Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzce hafta sonlarında tedavi gören ve daha sonra taburcu olan hastalarımıza ziyaret gerçekleştirmek istedik. Bu ziyaretler vesilesiyle pek çok sorunu birinci ağızdan dinleyip hemen çözüm bulacağımızı umut edemiyorum. Bu ziyaretlere sağlık kurum yöneticileri olarak başladık.” Dedi.

 

‘AMAÇ DUYGU VE DÜŞÜNCE ALMAK’

Ziyaretlerinin amacını anlatan Dr. Yanmaz, “Bu ziyaretlerinin amacı Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunu sağlamak ve hasta memnuniyetini artırmak için sağlık tesislerimizde tedavi gören hastaların, sağlık sunumu ve sağlık sistemi hakkındaki duygu ve düşüncelerinin bilinmesi, sunulan hizmetlerle ilgili beklentilerin öğrenilmesi” olduğunu söyledi.

 

‘ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Ziyaretlerinin bundan sonra da devam edeceğini aktaran Dr. Yanmaz, “Aile Hekimliğinden, 112 Acil sağlık Hizmetlerinden hizmet almış olan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, diyabet veya kronik böbrek hastası vatandaşlarımızdan tedavi görüp iyileştikten sonra evlerine taburcu olanlara ziyaretlerde bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. “Dedi.

 

‘HASTALARIN DUALARIYLA AYRILDIK’

Sağlık Bakanlığı Van İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu ziyaretlerin daha da artarak yapılacağını ve hedeflerinin Bakanlık adına hizmet sundukları vatandaşların taleplerini ve memnuniyetini yerinde dinlemek ve değerlendirmek amacıyla yapıldığını söyleyen Dr. Yanmaz, “Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın kapısını çalacağız. İlk olarak Kronik böbrek hastası olan diyaliz hastalarımızı ziyaret ettik. Gittiğimiz her evden sorunlarını dinledik teşekkür ve hayır dualarıyla ayrıldık.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim