Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Kurban bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. 

 

Başkan Özgökçe mesajında şu ifadelere yer verdi: "Vefalı, kadirşinas, aziz ve muhterem hemşehrilerim, asırlardan beri birlik, beraberlik, dirlik ve kardeşlik duyguları içinde geçirdiğimiz, insanlar arasındaki karşılıklı paylaşmanın, sevgi, saygı ve muhabbetin perçinlendiği, kaynaşma ve yekpare olmanın sembolü olan bir Kurban bayramına ve bir hac dönemine daha erişmiş olmanın mutluluğunu, huzurunu ve bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydetti. Gerek Ramazan ve gerekse de Kurban bayramları, hayır kapılarının sonuna kadar açık olduğu, kaza ve belaların bertaraf olduğu, dargınlıkların unutulduğu, gelenek ve göreneklerin uygulandığı günler olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı Kurban bayramına kavuşmanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşamakta olduklarını söyledi. Kurban Bayramı Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah’a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ve ona yaklaşmayı ifade etmek olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “Özellikle kırsalda halen gerek toplu gerekse de ferdi olarak devam eden, ancak şehir merkezlerinde azalmakta ve unutulmakta olan Bayram ziyaretlerin mutlaka herkes tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Aile büyüklerimiz başta olmak üzere tüm yakın eş, dost ve akrabalarımızın bayramlarını tebrik edip, gönüllerini mutlaka almalıyız. Evlerimizin neşe kaynağı ve meyveleri olan çocuklarımızı sevindirmeli, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, fakir, fukara, garip gurebalar unutulmamalıdır. Evinde veya hastanede yatan ve gözleri kapılarda ziyaretçi bekleyen insanlarımızı, özellikle Vatanımızın, Milletimizin birlik, bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak uğruna canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarını ve kahraman gazilerimizi ziyaret ederek, bayramın coşkusunu onlarla birlikte paylaşmalıyız” dedi.

 

Kur’an-ı Kerim’in Hacc suresinde ‘Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir’ ayetinin Kurbanın İslam inancındaki yerini özetlediğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Özellikle son yıllarda başta Orta Doğu olmak üzere İslam Coğrafyası’nda Müslümanlara ve hususen cennet memleketimiz Türkiye yönelik yapılan iç dış saldırılar tüm şiddetiyle artmaktadır. 15 Temmuz Darbe girişimi ve akabinde tüm terör örgütlerinin sanki tek noktada yönetilircesine İnsanlıkla bağdaşmayan bu sinsi ve hunhar saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Aziz şehitlerimizin ailelerinin yaşadıkları bu acıları en derin şekilde yüreğimizde hissediyor ve yaşıyoruz. Bu olaylara sebebiyet veren iç ve dış güçleri her zaman ve hermekanda kınamaktayız. Hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekesi mensupları, sokaklarda masum sivilleri, çocukları, yaşlıları, esnafı, kamu görevlilerini alçakça katlediyor. Tüm bu provokasyonların, saldırıların, tahriklerin gayesini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bölücü ve parçalayıcı tüm terör örgütlerinin ve destekçilerinin gayesi, aynı kıbleye yönelen, ortak bir geçmişi ve ortak gelecek hayallerini paylaşan kardeşleri birbirine düşürmektir. Şunu asla unutmayalım, fitne tohumları ekilmeye çalışılan bu cennet vatan, dünyadaki tüm mazlumların en son sığınağıdır. Eli kanlı katillerin taşeronluğuyla bölünmek, parçalanmak istenen bu ülke, hepimizin ebedi son yurdudur. Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız aynı şekilde eşittir ve hürdür. Aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir. Bizler, tarih boyunca birbirimize verdiğimiz kıymetle; ortaya koyduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla, sağduyunun aydınlığıyla sıkıntılı dönemleri hep birlikte aştık. İnşallah, bugün ve gelecekte de, aynı basireti, aynı iradeyi yine hep birlikte göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Millet olarak, son yıllarda darbe girişimi dahil, terör ve sinsi ve hunhar saldırılarla çok büyük badireler atlattık, ülkemize sığınan 3 milyonun üzerindeki Suriyeli ve Iraklı misafirlere sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, “Yüksekova, Cizre ve terör saldırılarına maruz kalmışlara soframızı ve evlerimizi, gönüllerimizi onlarla paylaşarak tüm dünyaya insanlık dersi verdik. Bu bayramda da, evlerini, yurtlarını, topraklarını terk etmek zorunda kalan, vatan hasreti çeken muhacir kardeşlerimizi ihmal etmeyelim. Her biri birer kahramanlık ve fedakârlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerden, bu bayramda özellikle, şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamanızı istirham ediyorum. Aynı şekilde, bayram ziyareti için yola çıkan tüm kardeşlerimden, trafik kurallarına riayet etmelerini, dikkatli şekilde araç kullanmalarını hassaten rica ediyorum. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir Kurban bayramı geçirmenizi Rabbi Rahimimden niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Tuşbalı, Vanlı hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Kurban bayramını tekrar tebrik eder, hacılarımızın da haclarının kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Bu güzel birlikteliğimizin, bayram sonrası da devam etmesini temenni ve niyaz ederek sizleri Allah’a (cc) emanet ediyoruz. İlçemizde görevli kamu kurum ve kuruluşlarının tüm çalışanlarının, adli ve idari erkânın, tüm kolluk kuvvetlerinin, basın mensuplarının ve tüm inananların yarınlara umutla bakacağımız daha nice Hayırlı bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim