Fikr-i Asım Derneği üyeleri, geçtiğimiz günlerde Fransız Uluslararası Siyaset Bilimi Uzmanı Philippe Moreau Defarges’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hakkında yaptığı konuşmadan dolayı Van Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Fikr-i Asım Derneği İpekyolu İlçe Başkanı geçtiğimiz günlerde bir Fransız kanalında konuşan Fransız Uluslararası Siyaset Bilimi Uzmanı Philippe Moreau Defarges’in, “Türkiye’deki halk oylaması hakkında da referandum sonuçlarına itiraz edilmesi için hukuki yollar kapandı. İtirazlar sonuçsuz kalacak. Türkiye’de bir tıkanıklık var. O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor.” Söylemine tepki amaçlı dernek binasında basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan derneğin İpekyolu Başkanı Şaban Gündüz, “Bugün burada, Türkiye cumhuriyeti 1’inci Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan beyefendi hakkında, hadsizce, ahlaksızca ve kan dondurucu açıklamalarda bulunan Fransız Uluslararası Siyaset Bilimi Uzmanı Philippe Moreau Defarges’i kınamak üzere toplanmış bulunmaktayız.” Dedi.

 

“DİK DURUŞUMUZU SONUNA KADAR GÖSTERECEĞİZ”

Gündüz, Defarges hakkında Van Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, “Batı da artık psikiyatrik rahatsızlığa dönüşen Erdoğan düşmanlığının geldiği son nokta kan dondurucudur. Bilim ada ve entelektüel bir aydın kılığına bürünen, vahşi kan sevici Defarges’in alçakça ve haince yaptığı açıklamalardan Türkiye Cumhuriyeti ve Fikr-i Asım Fikir ve düşünce derneği harekatı olarak rahatsızlık duyduğumuzu belirtiyor, bu konuda tüm yargı organlarını göreve davet ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak meydanlara akın akın ölmek için inen bu halk, bizzat kendi eli ile seçtiği meşru cumhurbaşkanını savunmak için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyecektir. Bugün dahi Avrupa da Asya da Ortadoğu da ve tüm İslam aleminde mazlumların duası, zalimlerin korkulu rüyası haline gelen, devletimizin en tepesindeki çelikten iradenin sahibi yiğit liderimizin yanında dik duruşumuzu sonuna kadar göstereceğiz. Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce hareketi olarak devletimizin tüm kurumlarının yanında olduğumuzu bir kez daha buradan belirtmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ”

Gündüz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler hür doğmuş hür yaşamış topraklarını kanla almış bir milletin evlatlarıyız. Bizleri masa başı oyunlarla, Haçlı birlikleriyle ve paralel girişimlerle asla ve asla korkutamayacaklar, yıldıramayacaklar, boyun eğdiremeyecekler, çünkü bu aziz milletin adı Büyük Türk Milletidir. Aziz milletimiz seçimini yapmış, hür iradesi ile yüzde 51,40 oyla milli iradenin evet yönünde tecelli etmesini sağlamıştır. Gelecek nesillerimizin ve Yeni Türkiye'nin yolu hamdolsun açılmıştır. Biz Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Hareketi teşkilatlarımızla ve gönüllülerimizle 16 Nisan Referandumuna kadar üzerimize düşen görevi yerine getirmiş bulunmaktayız ve bundan sonrada gözümüz kulağımız devletimizin en tepesindeki çelikten iradede olacaktır.” 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim