Yüksek Öğretim Kurumu YÖK, Fen Edebiyat Fakülteleri mezun ve öğrencilerini mağdur eden Pedagojik Formasyon Sertifika Programı kontenjanını yeniden düzenleme eğiliminde. Türkiye genelinde 15 bin olarak açıklanan rakamın Pedagojik Formasyon beklentisi içerisinde olan yüz binlerce vatandaş için komik bulunması ve bir çok ilde eylem ve dilekçelerle tepkilerin rektörlükler, dekanlar ve YÖK'e ulaştırılması ile süreç farklı bir yöne evrildi.

ÖNCE ÜNİVERSİTELER KABUL ETTİ

Formasyona ilişkin belirlenen kontenjan sonrasında oluşan tepkiyi önce üniversiteler kabullendi ve YÖK'e konuyla ilgili yazı göndererek ihtiyacın karşılanmadığını aktardı. Bunu takiben yeni durumdan bilgisi olan YÖK Başkanı Yekta Saraç tepkileri dindirecek ve ihtiyaca cevap verecek bir formül bulunması için talimat verdi.

YÖK DEKANLARI ÇAĞIRDI; TOPLANTI YARIN

Bu kapsamda Pedagojik Formasyona ilişkin somut adım getirebilecek bir karar alındı. Hür Haber'in edindiği bilgiye göre YÖK tüm üniversitelerin Eğitim Fakültesi dekanlarını 25 Kasım'da Formasyon kontenjanını ve son durumu görüşmek üzere Ankara'ya çağırdı. Toplantı saat 15:00'da gerçekleşecek.

FLAŞ: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DOĞRULADI

Haber ekibimizin edindiği bilgi İstanbul Üniversitesi tarafından da doğrulandı. Henüz kontenjanlarını açıklamayan İÜ, Eğitim fakültesi dekanlığından yapılan açıklamada YÖK'te gerçekleşecek olan Formasyon toplantısı şu ifadelerle doğrulandı:

"Duyuru sayfasından; 25 Kasım 2015 Günü YÖK tarafından Pedagojik Formasyon Sertifika Programlarına ilişkin Eğitim Fakültesi Dekanlar Toplantısı yapılacağından dolayı; duyuru ve kesin kayıt tarihlerinin ilânı, toplantı sonrası alınacak kararlara bağlı kalabilmek adına ertelenmiştir"

 

Kaynak: Hürhaber

Editör: TE Bilisim