Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Van’ın Tuşba ilçesinde hibe almaya hak kazanan çiftçiye 40 küçükbaş hayvan teslimi yapıldı.

 

Genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Van’da destek almaya hak kazanan çiftçilere hayvan dağıtımı yapıldı.

 

ÖRNEK: DESTEKLERDEN DOLAYI MUTLUYUM

Tuşba ilçesinde destek almaya hak kazanan çiftçilerden Seher Cellat Örnek, 40 küçükbaş hayvanını bugün teslim aldı. Tuşba İlçe Tarım Müdürlüğü’nde yapılan kontroller sonrası 38 koyun ve 2 koçun teslim edildiği Örnek, yapılan desteklerden dolayı memnun olduğunu ifade etti. Örnek şu ifadelere yer verdi: “Bakanlık tarafından genç çiftçilere destek verildiğini duyunca bende bu destekten yararlanmak istedim. Başvurularımı yaptım ve hamdolsun bugün 40 küçükbaş hayvanımı aldım. Hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşmayı seviyorum. İnşallah bu destek ile birlikte daha da güzel işlere imza atacağım.”

 

TUŞBA İLÇESİNDE 23 PROJE HAZIRLANDI

Yapılan hibe destekleriyle ilgili, Tuşba ilçesinde yapılacak destekler hakkında bilgiler veren Tuşba İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Şirazi, ilk olarak genç çiftçiye 40 küçükbaş hayvan desteği verdiklerini söyledi. Şirazi, “Bakanlığımız tarafından ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Tuşba ilçe müdürlüğümüz tarafından onaylanan 23 proje sahipleri tarafından imzalanmıştır. İmzalanan sözleşmeler kapsamında; 1 akkaraman, 1 ivesi, 7 besi danası, 6 düve, 3 kanatlı hayvan, 1 çilek, 3 meyvecilik, 1 örtü altı yetiştiriciliği kalemleri projelendirilmiştir. Hazırlanan bu projeler bakanlık tarafından kabul edilmiş ve 23 çiftçi destek almaya hak kazanmıştır” dedi.

 

240 KÜÇÜKBAŞ ÇİFTÇİLERE TESLİM EDİLDİ

Verilen hibeler kapsamında Tuşba ilçesinde destek alan çiftçi hakkında da açıklamalarda bulunan Şirazi şu ifadelere yer verdi: “Çomaklı Mahallemizde çiftçilik yapan Seher Cellat Örnek adlı genç çiftçimize bugün 38 koyun ve 2 koç olmak üzere toplamda 40 küçükbaş ayvan teslimatı yapılmıştır. Diğer projelerimiz ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir.” Toplam 240 küçükbaş hayvanın hibe kapsamında getirildiği Van'da, diğer 5 genç çiftçiye de hayvanları ilçe müdürlükleri tarafından kayıt altına alınarak teslim edildi. Bakanlık tarafından verilen 30 Bin lira hibe desteği kapsamında Van’da toplam 216 genç çiftçinin proje başvurusu bakanlık tarafından onaylanarak desteklenmeye hak kazanmıştı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim