4 Gün önce yakınları ve sevenleriyle Ak Parti’ye Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapan Van’ın eski vekili Mustafa Kaçmaz, gazetecilerle bir araya gelerek, Van halkına mesajlar verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, HDP’nin barajı aşacağını söylerken, CHP’nin tutarsız bir siyaset yaptığını bu nedenle oy potansiyelini düşürdüğünü belirtti.

 

Van’dan Doğru Yol Partisi 19. Dönem Eski milletvekili Mustafa Kaçmaz Ak Parti’den aday adaylığı başvurusunun ardından gazetecilerle bir araya geldi. Bir kahvaltı salonunda bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, Doğru Yol Partisi milletvekilliği döneminde bütün toplumun ırkına soyuna bakmadan herkese gereken hizmeti yaptığını belirtti.

 

‘VAN’IN HİZMETE İHTİYACI VAR’

Uzun yıllar aktif siyaset yaptığını ifade eden Kaçmaz, “Uzun yıllar aktif siyasetin içerisinde görev aldım. 1974 yılından bu yana da çeşitli kurumlarda büyük hizmetlerim oldu. 1991 yılında da aktif siyasete girdik ve 1 dönem milletvekilliği yaptım. Milletvekilliği dönemimde bütün toplumu ırkına soyuna bakmadan elimden gelen ve bana doğrulan herkese gereken hizmeti yaptım. İlimizde yatırımcı bir kuruluşta görev yaptığımdan dolayı bilgi ve birikimimle Van’ımıza bazı hizmetlerim oldu. Bu hizmetler Van’ımıza yeterli mi derseniz ben bunları yeterli bulmuyorum. Van’ımızın büyük ölçüde hizmete ihtiyacı var. Van’ımız alt yapı üst yapı yönüyle ele alınırsa, hizmetlerin yapılması gereken geniş bir alana sahiptir. Bu nedenle ben bu hizmetlerin yanında Ak Partinin 12 yıllık icraat döneminde gerçekten büyük atılımlar attığı ve Türkiye’yi belli bir noktadan çok daha iyi bir noktaya taşıdığını ve dünyada saygın hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Geçmişte bazı eksiklikler ve problemler vardı. Ancak Ak Parti bu eksiklikleri yüzde 80’in çok üstünde çözmüş ve kaliteli hizmetler ülkeye getirmiştir. Bu hizmetlerin içerisinde ben de geçmişte deneyimi olan, yıllarını bürokrasi ve siyasette geçirmiş biri olarak, bu bilgi ve tecrübemi hizmete dönüştürmek istiyorum. Van’da daha büyük projelerin hayata geçmesi için çaba sarf etmek istiyorum. Halkımızın kişisel de olsa sorun ve sıkıntılarını çözmek istiyorum. O nedenle ben büyük hizmet kervanında Ak Parti’nin bu güzel hizmetlerine benimde katkım olsun diye çaba sarf etmeye çalışıyorum. Eğer Ak Parti de adaylığımız söz konusu olursa bu tecrübem ve deneyimimle aklımdan geçen çok önemli projeler vardır. Bu projeleri Van’ımız için harekete geçirmek isterim. İyi niyet doğrultusunda yola çıktık. Allah bizim bu iyi niyetimizi hiçbir zaman boşa çıkarmayacaktır. Bu iyi niyetimiz ile birlikte halkımızı kucaklayacağız.” Dedi.

 

SÜRECE TAM DESTEK

Van halkının daima kendisiyle birlikte olduğunu söyleyen Kaçmaz, “Halkımız beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Siyasi hayatım boyunca benden hiç kopmadılar. Beni her zaman sevdiler ve kucakladılar. Bende onları sevdim, kucakladım ve başıma taç ettim. Türkiye’de 67 il varken 63 ilini gezdim. Van gibi güzel ve şirin bir il görmedim. Van’a bir çivi çaksak bile kendimizi çok mutlu hissedeceğiz. Allah beni Van’ımıza ve Van’da yaşayan tüm insanlara karşı mahcup etmesin. Biz buradaki tartışmaları nasip olur da meclise gidersek, bu sorunları ön plana alacağım. Kardeşliğin esas kılınması, kardeşlik bağlarının güçlü hale gelmesi için çaba sarf edeceğim. Çözüm sürecine de elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.” Dedi.

 

‘İNSANIN GEÇMİŞİ GELECEĞİDİR’

Aday adaylarının durumunu da değerlendiren Kaçmaz, “Aday adaylığı konusu kişilerin talebine bağlı. Ak Parti eski formunu koruyor. Eski bir siyasetçi olarak ben Ak Partinin iyi bir oy alacağına inanıyorum. Ben aday adayı olan arkadaşlara saygı duyarım. Aday adaylarının çok oluşu veya az oluşu bir mana ifade etmiyor. Önemli olan hizmete yönelik tecrübeli kişilerin seçilerek bu memlekete hizmet vermesidir. Tüm mesele tecrübe ve deneyimdir. Bunların yanında kişilerin geçmişleri de önemlidir. Bir insanın geçmişi geleceğidir. Eğer geçmişi temiz, tecrübe, deneyim, geçmişte halka bir şeyler yapmışsa ve halktan kopmamışsa avantajdır.” Dedi.

 

HDP AŞTI, CHP DÜŞÜRDÜ

HDP ve CHP’nin durumunu da değerlendiren Kaçmaz, “HDP eğer barajı aşarsa, Doğu ve Güneydoğu da oylar biraz eşit olur. Ben HDP’nin barajı aşacağını düşünüyorum. HDP barajı aşamazsa Ak Parti de oylar yüzde 50’nin üzerine çıkacağına da inanıyorum. Bu seçimlerde Ak Partinin fazla bir şey kaybedeceğini zannetmiyorum. CHP ise Doğu ve Güneydoğu da oy potansiyelini tamamen düşürdü. CHP’nin tutarsız siyaseti, tutum ve davranışları CHP’yi bu bölgede bitirdi. CHP’nin en büyük sorunu proje üretmeyişidir. Projesiz siyaset olmaz. Sadece lafla zaman geçirmesi CHP’ye zarar verdi. Türkiye’de siyaset hizmetle ve varlıkla ortaya konur. Hizmetler ve varlıklar ortaya kondukça da konuşulur. CHP her zaman sadece laf üretmiştir. Lafla işlerini yürütmüştür. Bir icraat ortaya koymadığı için CHP’nin Doğu ve Güneydoğu da bir artış göstereceğini zannetmiyorum.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim