HDP ve DBP İl örgütleri Pazartesi günü Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla yapacakları mitinge dair bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il örgütleri 1 Ağustos Pazartesi günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in katılımıyla “Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz” adı altında düzenlenecek olan mitinge dair HDP il binasında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş ve Gülistan Orhan ile HDP il yöneticileri katıldı. Toplantıda açıklama yapan HDP İl Yöneticisi Yunus Parim, “Yaşanan süreçle alakalı 1 Ağustos’ta İki Nisan kavşağındaki Van AVM önünde saat 17.30’da “Darbelere Hayır Demokrasi Hemen”  şiarıyla Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Sebahat Tuncel’in de katılacağı mitingimiz gerçekleştirilecektir. Mitinge bölge milletvekilleriyle beraber HDP, DBP Van ilçe örgütleri katılacaklar.  Mitingimize darbeye karşı olan tüm kesimleri, tüm siyasi partiler, emek yapıları, darbeye karşı tutum belirleyen herkesi mitingimize davet ediyoruz.” Dedi.

 

Dış ilçelerden gün boyu, merkez 3 ilçeden (Tuşba, İpekyolu, Edremit) mitin alanına ulaşımın ücretsiz olacağını belirten Parim’in ardından kısa bir açıklama yapan il eş başkanı Yakup Ataş, “Dün yaptığımız görüşmeler sonucu İki Nisan kavşağının bizim için daha iyi olabileceğine dair karara vardık.  Valilikten de izin çıkmadı ayrıca biz bir polemiğe ve tartışmaya mahal vermemek için zaten var olan mevcut demokrasiye karşı girişimlerin başka bir boyuta ulaşmaması için demokrasi çevrelerinin mitinge daha yoğun katılacağını düşünerek İki Nisan kavşağını uygun gördük.” Diye belirtti. 

Editör: TE Bilisim