1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala HDP'nin Van'da başlattığı seçim çalışmaları seferberliği sürüyor. Milletvekili  adayları, HDP il ilçe örgütleri, demokratik mahalle meclisleri, belediye başkanlarının katılımıyla kent genelinde başlatılan seçim çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Edremit, İpekyolu, Gürpınar ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçede başlatılan seçim çalışmaları aralıksız sürüyor.  

 

EDREMİT

HEZER: 1 KASIM’DA MUTLAK MONARŞİ BİR KEZ DAHA YOK OLACAK!

 

Edremit ilçesinde HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in katılımıyla çalışmalar devam etti. Hezer'e HDP ve DBP Edremit ilçe örgütü yöneticileri, KJA aktivistleri, DBP'li Edremit Belediye Meclis üyeleri eşlik etti. Birçok mahallede halk toplantıları, çat kapı ev ziyaretleri, kadın toplantıları yapılarak sürdürülen seçim çalışmalarında Tuğba Hezer ve beraberindekiler yoğun ilgiyle karşılandı. Toplantılarda konuşan Hezer, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde halkların barış projesi olan HDP’nin halkların kardeşlik umudu olarak darbe artığı %10 seçim barajını yerle bir ederek; halkların umudunu meclise taşıdığını belirtti. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan seçim sonuçlarının kabul edemeyenlerin tek partili mutlak monarji anlayışıyla tekrardan bir seçim kararı aldığını ve 1 Kasım Genel Seçimleri’nde halkın aynı cevabı fazlasıyla vereceğini belirtti.

 

İPEKYOLU

HDP Van Milletvekili adayı Lokman Ergün’ün İpekyolu ilçesinde sürdürdüğü seçim çalışmalarına HDP Van il başkanı Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya eşlik etti.  Seçim çalışmaları kapsamında Van Maraş Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan HDP’li aday Ergün ve eş başkanlar esnafla  sohbet ederek sorunlarını dinledi.

 

YILDIRIM, SAVAŞIN DURMASI İÇİN MECLİSTE BEYAZ EŞARP ATACAĞIZ

HDP Millet vekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesinde halkla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Yıldırım, 7 Haziran genel seçimleri sonuçlarının statükocuları tatmin etmediğine dikkat çekerek, “ Bizler halkların umudu olarak 1 Kasım genel seçimlerinde bir kez daha büyük bir güçle meclise girerek ülkeyi felakete götüren savaşa dur demek için beyaz tülbentlerimizi yere atarak savaşa dur demeyi sürdüreceğiz “ dedi.

 

HDP  adayı Zozan Yeliz Yıldırım’ın katılımıyla sürdürülen seçim çalışmalarına DBP ve HDP İpekyolu ilçe yöneticileri, KJA aktivistleri, İpekyolu Belediyesi Eş başakanı Veysel Keser de eşlik etti. Toplantıda ilk  olarak konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkan’ı Veysel Keser genel süreç hakkında değerlendirmede bulundu.  Keserin ardından konuşan HDP Millet Vekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım, Ak Parti Van Milletvekili adayı Beşir Atalay’ın halka karşı tutumuna tepki göstererek  “  Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarında Van’da yaptıkları tek şey Beşir Atlay’ın çocuklara 5 lira dağıtması oldu. Kürtler geçmişten bu yana katledildiler katledilmeye devam ediyorlar. Ak Parti sürecinde yapılan katliamlara Ankara katliamıyla bir yeni katliam daha eklendi.. Ankara katliamı ile Kürtlere şu mesajı verdiler ‘ Size destek veren toplumsal yapıları da katlederiz’ dediler. Cizre, Sur, Beytüşşebap ve Varto’da yapılan vahşeti bu halk hiçbir zaman unutmayacaktır. Şimdi Beşir Atalay hangi yüzle gelip Vanlılardan oy istiyor hem katlet hem oy iste. 13 yıllık iktidarları dönemde Van halkına ne yaptılar soruyorum. Yaptıkları her şeyden yüz katı rantla geri aldılar. Van’da yaptıkları tek şey. Van halkı Atalay ve ekibine güzel bir demokrasi dersi verecekler kimsenin şüphesi olmasın. Biz HDP olarak bu savaşı durduracağız ne olursa olsun gençlerin ölmesine izin vermeyeceğiz “ dedi.

 

TUŞBA

HDP’nin merkez ilçesinde seçim çalışmaları da aralıksız sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında HDP Van Milletvekili Adayı Nadir Yıldırım, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri ve KJA aktivistlerinin katılımıyla seçim çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar kapsamında halk toplantıları, esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri gerçekleştirilerek halkla bir araya gelindi.  Yapılan toplantı ve ziyaretlerde konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Nadir Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinden mağlup çıkan statükocu iktidarların yenilmeye  doymayan güreşçi misali ikinci bir raund olan 1 Kasım erken genel seçimleriyle bir kez daha yenilgisinin yüzüne vurulmasını istediğini belirtti. Van halkının 7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’ye attığı tokadı 1 Kasım genel seçimlerinde bir kez daha güçlü bir şekilde atarak tarihin çöp sepetine göndereceğini belirten Yıldırım, Van halkının 1 Kasım günü seferberlik ruhuyla sandık başına giderek oy kullanarak irade beyanında bulunması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim