Kent Konseyi Van’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan imar sorununu masaya yatırdı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile bir araya gelen Kent Konseyi sorunlar konusunda cevaplar aldı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi kentteki sorunları dillendirmeye ve yaşanan sorunlarla ilgili muhataplarla bir araya gelmeye devam ediyor. Daha önce büyükşehir belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile trafik sorunu için bir araya gelen kent konseyi bu sefer de Van’ın en büyük sorunlarından bir tanesi olan ve uzun zamandır konuşulan imar sorunu için bir araya geldi. Ulaşım Daire Başkanlığı toplantı salonunda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelen Kent Konseyi üyeleri kentte yaşanan imar sorunu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

KESER: PLANLARDA ÇIKAR OLMAMALI

Gerçekleştirilen toplantı da konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, Van’da imar konusuyla ilgili karmaşık bir sürecin geçirildiğini ifade etti. Keser şu ifadelere yer verdi: “Kentin imar konusun bizim Kent Konseyi olarak yaptığımız toplantıların hemen hepsinde konuşulan bir konu. İmar konusu gerek bizler için gerekse de kent için çok önemli ve titizlikle yürütülmesi gereken bir konu. İmar planları yapıldığı kesinlikle çıkarlar bir kenara bırakılmalıdır. İşin için politik ya da diğer çıkarlar girdiği zaman planların hiçbir anlamı kalmaz.”

 

“KONSEY OLARAK İMAR PLANINI ÖNEMSİYORUZ”

Keser açıklamasının devamında, “Tüm kurum, kuruluş ve halkında desteklediği bir planlamanın yapılması gerekmektedir. Bilindiği gibi Türkiye’de yüzyıllık imar planı düzenleyen teşkilatlar var. Hem sosyal hem de siyasal ve toplum mühendisliği tarafından da planlama yapabilen bu teşkilatlardır. Bir kent veya ülke için planlama işi gerçekten çok önemli bir çalışmadır. Bu aşamada biz Kent Konseyi olarak kentin imar planı önemsiyoruz. Ayrıca yapılan planlamalarda halkın kesinlikle bu planlamalar içinde yer alması gerektiğini benimsiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

ELMAS: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Keser’den sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Cihan Vahap Elmas, imar için çalışmalarının olduğunu ifade etti. Elmas şu şekilde konuştu: “Kent konseyinin kentteki imar planı ile ilgili görüşlerini önemsiyoruz. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı olarak kentin uzun vadeye yayılabilecek proje çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen dönemlerde yaptığımız çalışmalar ve projelerimiz ile ilgili Eş Başkanlarımız tarafından basın ve kamuoyu bilgilendirilecektir. Bu toplantının yapılmasından dolayı da mutluluk duyduğumuzu ifade ederiz.”

 

Toplantı daha sonra İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının imar ile ilgili yaptığı sunumla devam etti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim