İpekyolu Belediyesi, Serhat Mahallesinde bulunan ilçe garajında stabilize çalışması yaparken, Yedi Kilise Mahallesinde ise yol genişletme ve yeni yollar açarak ulaşımı daha rahat hale getirdi. Belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirten Muhtar Ayhan Tayanır, "AFAD'ın yapması gereken yolları yapmayınca imdadımıza İpekyolu Belediyesi yetişti ve bizi büyük bir sorunda kurtardı" diye konuştu.

 

İpekyolu (Reya Armûşê) Belediyesi birçok mahallede yol yapım ve stabilize çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Serhat Mahallesi'nde bulunan ilçe garajında stabilize çalışması yaptı. Ekipler önce garaj içinde biriken buz kütlerini ve çamuru temizledikten sonra çakıl döktü. Ekipler yapılan stabilize çalışması sonucunda zeminin asfalt çalışmasına hazır hale getirildiğini ve ilk baharda ilçe garajının asfaltlanacağını belirtti. Serhat Mahallesinde stabilize çalışması yürürken, merkeze 10 Km uzaklıktaki Yedi Kilise Mahallesi'nde mevcut yollar onarırken ulaşımın daha rahat olması için de yeni yollar açıldı.  Çalışmaları değerlendiren Yedi Kilise Mahalle Muhtarı Ayhan Tayanır, öncelikle İpekyolu Belediyesi'nin kar temizlik çalışmalarına değinerek sözlerine başladı. Kayanır, tarihte ilk kez mahalle yolunun kardan dolayı kapalı kalmadığını ve mahalle içindeki biriken karlarında temizleyen İpekyolu Belediyesine teşekkür etti. Belediyenin mahalle sorunlarını gidermek için büyük bir çaba sarf ettiğini belirten Tayanır, daha önce mahallelerinde doğru düzgün bir yolun olmadığını, bir arabanın dahi yolda ilerleyemediğini belirtti.

 

TAYANIR: YOLU İPEKYOLU BELEDİYESİ YAPTI

 Tayanır, AFAD tarafından mahalleye konut yapıldığını ve aynı zamanda bu konutların yollarını da yapması gerektiğini ancak AFAD'ın görevini yerine getirmediğini belirtti. Yol sorunları nedeniyle adeta hayatlarının durma noktasına geldiğini ifade eden Kayanır, "AFAD’ın görevini yapmaması üzerine bizlerde İpekyolu Belediyesi'nden yolumuzun yapılması için ricada bulunduk ve ekipler anında gelip yolumuzu yaptı." dedi. Kayanır, mahallenin aşağı tarafında bulunan 5 evin ulaşım sorunu giderildiğini ve ulaşımın daha rahat sağlanması için ekiplerin gayretle çalıştığını kaydetti. Tabi yılların sorunun belediye üzerine biriktiğini belirten Kayanır, belediyenin bu sorunları çözmek için büyük bir çaba sarf ettiğini aktardı. Mahallede ikamet eden Ferxedîn Kaya ise yağışlar nedeniyle yolların çamurlu olduğunu, tabi belediyenin büyük bir çaba sarf ettiğini kaydetti. Kaya, yürütülen çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim