Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü, olayda çok sayıda ölen ve yaralanan var. Suudi Sivil Savunma Teşkilatı, Kâbe'deki vinç kazasında en az 65 kişinin öldüğünü 154 kişinin yaralandığını açıkladı. 2 Türk hacı adayının hayatını kaybedenler arasında olduğu ifade ediliyor.

Mekke'de 30 dereceyi aşan sıcakların ardından dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Bugün de akşam vakitlerinde görülen yağışlar, sel baskınlarına neden oldu. Kentte bir vincin yıldırım çarpması sonucu devrildiği görülürken, çok sayıda hacı adayının öldüğü ve yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.


EN AZ 65 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suudi Sivil Savunma Teşkilatı, Kâbe'deki vinç kazasında en az 65 kişinin öldüğünü 154 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

 

DIŞİŞLERİ YETKİLİSİ:  2 TÜRK HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

KABE'de hacı adaylarının üzerine vinç devrilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı, başta Suudi Arabistan makamları olmak üzere Riyad Büyükelçiliği ve diğer Türk temsilcilikleri ile irtibata geçti. Hürriyet'e konuşan bir Dışişleri yetkilisi şu an için Ankara'ya Suudi makamlarından gelen ilk bilgilere göre 2 Türk hacı adayının hayatını kaybettiğini, 14 Türk hacı adayının da yaralı olduğunu söyledi.

Dışişleri yetkilisi, "Bu tabii ki şu an için bize ulaşmış bilgiler. Saatler ilerledikçe durum değişebilir. Çünkü ihrama girmiş olan hacı adaylarımızın üzerinde kimlik bulunmuyor. Umudumuz bu sayının artmaması" dedi.

CNN Türk yayınına bağlanan Diyanet yetkilisi Ahmet Turan Yıldız hayatını kayden Türklerden birinin Trabzonlu olduğunu söyledi.

 

 

RUSSIA TODAY: VİNÇ YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU DEVRİLDİ

Russia Today internet sitesinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Kabe'deki vincin yıldırım düşmesi sonucu devrildiğini öne sürdü.

 

Kutsal topraklarda korkunç kaza

 

 

 

Editör: TE Bilisim