Son dakika haberi: Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sunum yaptı. Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı, kısıtlamaların esnetilip esnetilmeceği konularının ele alındığı toplantının ardından Başkan Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Koronavirüste normalleşmenin 4 grup altındaki kriterlere göre yapılacağını açıklayan Erdoğan, gevşemenin Mart ayı ile birlikte başlayacağını son dakika duyurdu.

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sunum yaptı. Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı, kısıtlamaların esnetilip esnetilmeceği konularının ele alındığı toplantının ardından Başkan Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçti ve son dakika açıklamalarında bulundu. Koronavirüste normalleşmenin 4 grup altındaki kriterlere göre yapılacağını açıklayan Erdoğan, gevşemenin Mart ayı ile birlikte başlayacağını duyurdu.

ÇİFTÇİYE İKİ MÜJDE BİRDEN
Çiftçilerimize iki müjde vermek istiyorum. Bay Kemal çok heyecanlanıyor, bu müjde neydi diye? Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğdayy, arpa, çavdar yulaf ibi dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Organik ve organo mineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme önerisini 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Bu destek ödemeleri ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikleri müddetçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM
Salgının seyrine göre normalleşme adımlarımızı atıyoruz. Okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde ertelenmiş olsa da belirlenen kriter ve takvimlere göre bu süreç devam edecektir. Salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazında seyrini ayrıntılı olarak değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken kimi şehirlerde sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük. Devlet ve millet olarak elele vererek tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden geleceğiz.

YERLİ AŞI
Şu anda 5,5 milyonun üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Bu işi başaran Türkiye olduk. 1. aşı gruplarının kapsamı genişletilirken ikinci aşı sürecine başlandı. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantılarını yaptık, tedariklerini parça parça gerçekleştiriyoruz.  Yerli aşıyı yakından takip ediyoruz. Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

HAFTA SONU SOKAK KISITLAMALARI
Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu kısıtlamasını -illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının azalmasıdır. Vatandaşlarımız dikkatli ve hasas darvanır, kendi illerindeki görünümü normalleştirirse takvim o kadar hızlı ilerleyecektir. Biraz daha sabrederek, fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz. Tüm vatandaşlarımıdan yürüttüğümüz mücadeleye destek vermelerini rica ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor, bu duygularla sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Covid-19 nedeniyle hasta yatağında olan vatandaşlarıma sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Bütün sağlık çalışanlarımıza sağlık, sıhhat, ölenlerimize rahmet diliyorum. Tekrar kalın sağlıcakla..."

Editör: TE Bilisim