Seçimden zaferle çıkan AK Parti, 24 Haziran’ın muhasebesini sürdürüyor. Bu kapsamda tüm seçim bölgelerinin sonuçları tek tek ele alınıyor. Hangi bölgelerde oy kaybı yaşandığı hangi bölgelerde oy oranın artırıldığının değerlendirmesi yapılıyor. Oy kaybı yaşanan yerlerde de kaybın nedenleri araştırılıyor. En kapsamlı analizi için ise seçim kurmayları üç günlük bir kamp için başkente çağrıldı. AK Parti’de genel seçimlerin değerlendirilmesi ve Mart 2019’da yapılacak yerel seçim hazırlıklarını konuşmak üzere seçim işleri ile seçim koordinasyon işleri başkanlarını Kızılcahamam’da bir araya getiriyor.

 

EKSİK VE HATALAR TESPİT EDİLECEK

 

İl teşkilatları tarafından yapılan değerlendirmeler 10-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan seçim işleri ve seçim koordinasyon başkanları toplantısında ele alınacak. Kamp boyunca seçim sürecinde yürütülen kampanyaların ve söylemlerin etkileri de değerlendirilecek. Çalışmaların eksikleri ve hataları da bu kapsamda belirlenecek. Toplantıda belirlenen eksiklikler ve hatalar rapor halinde MYK ve MKYK’ya aktarılacak.

 

YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK

 

Seçimlere ilişkin kampta 2019 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimin hazırlıkları da masaya yatırılacak. Yerel seçimler kapsamında hangi adımların atılacağı hangi seçim stratejilerinin uygulanacağı, hata ve eksiklerin yeni seçim sürecinde bir kez daha yaşanmaması için hangi önlemlerin alınması gerekeceği de bu toplantıda konuşulacak. AK Parti’nin 18 Ağustos’ta gerçekleştireceği 6. Büyük Kongresi sonrasında da yerel seçim için çalışmalar başlayacak.

KAYNAK: YENİŞAFAK

Editör: TE Bilisim