2015 yılının Aralık ayından bu yana küçük Miraç götürüldüğü bütün hastanelerde şifa bulamadan geri geliyor.

 

Geçtiğimiz Aralık ayında geçirdiği havale sonucu rahatsızlanan küçük Miraç 7 aydan fazla bir süredir Van’da ve Türkiye’nin birçok ilinde götürüldüğü hastanelerde tedavi edilemiyor. Tedavi edilemediği gibi hastalığının ne olduğu da teşhis edilemeyen küçük Miraç’ın annesi Leyla Bayrak 7 aydan bu yana varını yoğunu bebeği için harcıyor. Bayrak, sık sık Küçük Miraç’ı tedavi için İzmir’e götürmek zorunda. Bayrak, bebeği için elinden gelen her şeyi yaptığını ve yapmaya da devam edeceğine dikkat çekerek, bebeğinin hastalığının ne olduğunu öğrenilmesi ve tedavi edilmesi için tıp dünyasına çağrıda bulundu.

 

BAYRAK: KARMA AŞISINI YAPILDIKTAN SONRA RAHATSIZLANDI

Ev hanımı ve 5 çocuk annesi olan Leyla Bayrak, küçük Miraç’ın iki gözünün görmediğini ve hareket etmediğini ifade ederek, “Doktorlar bana hem epilepsi hem de kas hastalığı denildi. Ancak benim çocuğumun hiçbir hastalığı yoktu. Yaptırdığımız bir aşı sonrası böyle oldu. 3 aylıkken gülerdi, çığlık atar ve hareket eden bir bebekti. Karma aşısını yaptırdıktan sonra rahatsızlandı. Yoğun bakıma kaldırdılar. Köyiçi sağlık ocağında yaptırdım aşıyı. İlk rahatsızlandığında Bölge hastanesine kaldırdık. Daha sonra İpekyolu’na kaldırdık. İpekyolu’da hiç müdahale etmeden İstanbul hastanesine sevk etti. İlk aşamada müdahale edilseydi en azından bebeğim şimdi görüyor olabilirdi. Bir buçuk aydan fazla bir süre boyunca yoğun bakımında kaldı bebeğim. Daha sonra Ankara ve İzmir’de tedavilere götürdük. Ankara’ya ayda bir, İzmir’e de son ayda 2 defa gittik. Ameliyat oldu. Ameliyattan sonra yine gittik.” Diye belirtti.  

 

“BEBEĞİM YETER Kİ İYİLEŞSİN”

İlk zamanlar kendilerine bebeğinin hastalığının kas hastası olduğuna dair bilgi verildiğini kaydeden Bayrak, “Sonra Epilepsi denildi. Ancak bu hastalık kalıcı mı olacak geçici mi onunla ilgili hiçbir şey söylenmedi. Bence teşhis konulmadı. Ankara epilepsi dedi, İzmir ise epilepsi olduğuna dair bir teşhis koymadı. Onlar kas hastalığı dedi. Bana Van’da kalp doktoruna ve kulak, burun, boğaza gösterin yeniden dediler. Aralık ayından bu yana sürekli hastanelerdeyiz. Aşıyı vurduğumuz günden bu yana bu haldeyiz. Ocak’tan bu yana Ankara, İzmir gidip geliyoruz. 7 aydan bu yana hastane kapılarındayız. 7 aydır bir ton masraf ettik. Bir sürü borç harç ederek bebeğimizi doktora götürdük getirdik. Eşim kapıcı. Kapıcı maaşı ile geçiniyoruz. Sağlık olsun da, çocuğum iyileşsin de paranın, borcun çokta önemi yok.” Şeklince konuştu.

 

BAYRAK: ÇOK YIPRANDIM

Bebeğim rahatsızlandığından bu yana diğer çocuklarıma da gerekli zamanı ayıramadığına vurgu yapan Bayrak, “Önceleri 5’ine birden yetişiyordum ama Miraç hastalandığından bu yana başından ayrılamıyorum. Çok yıprandım. Yaşım geç olmasına rağmen büyük görünür oldum. Sürekli il dışına hastaneye gitmek zorunda kaldığımız için çocuklarım evde tek kalıyor. Çocuklarda üzülüyor bu duruma. Sürekli onları yalnız bırakmak zorunda kalınca çocuklar da özlüyor. Bende özlüyorum. İmkânım olsa çocuklarımı da götürürüm kendimle ancak olmuyor. 3 ay sonra yine gitmek zorundayız. Miraç bir yaşına bastığında Miraç içinde para alınacak uçaklarda. Bu da daha fazla masraf.” Dedi.

 

“SEBEBİN İĞNEDEN KAYNAKLANDIĞINI SÖYLENDİ İLK GÜN”

Bayrak son olarak şu ifadelere yer verdi: “İğnenin ardından sağlık bakanlığını çağırdık. Zaten İstanbul Hastanesindeki Doktor Necip Akgün, bize ilk gün sebebin iğneden kaynaklandığını söyledi. Ancak sonra lafını geri aldı ve iğneden kaynaklanmadığını söyledi. Sağlık bakanlığı doktora ulaşmış. Bir süre sonra doktor sürekli farklı söylemlerde bulununca bizde avukata gittik ve dava açmaya karar verdik. Ancak dava şuanda ne durumda onu bilmiyorum.”


ŞEHRİVAN YAŞAM: MERAL YILDIZ / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim