Suriyeli öğrenciler için MEB tarafından binlerce KPSS'siz öğretmen alımı gerçekleşecek. Türkiye'ye yerleşen Suriyeli vatandaşlara, Türk kültürünü öğretmek için KPSS'siz öğretmen alımı yapılacak. Öğretmen alımı nasıl gerçekleşecek? Detaylar memurhaber.com'da.

Öğretmenlerhaber'de yer alan habere göre, istihdam edilecek öğretmenlerin maaşı 2 bin 600 TL olacak. Sözleşmeler 5 yıl için imzalanacak ve ilgili kişi bu süre zarfında atanırsa herhangi bir tazminat ödemeyecek. Keyfi ayrılma durumlarında ise bazı yaptırımlar olabilir. Özellikle tazminat ödemek zorunda kalınabilir.

 

HANGİ BRANŞLARDA ALIM OLACAK?

Suriyeliler için alınacak sözleşmeli öğretmenler şu branşlardan seçilecek:

-Sınıf Öğretmenliği 

-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

-Türkçe Öğretmenliği

Bu 3 branşta gerçekleştirilecek sözleşmeli alımlar için Lisans mezunu olmuş olma şartı aranacak. Alınacak Sözleşmeli/Ücretli öğretmenler 1 yıllık eğitimden geçip Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlayacağı takvime göre ilgili illerde göreve başlayacaklar. Öğretmenlere yılın her ayının maaş verilip verilmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

 

ALIM SAYISI NE KADAR OLACAK?

Alım sayısı kesin olmamakla birlikte bilindiği üzere ülkemizde 2 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor. Sayı, çok yüksek olmamakla birlikte hatrı sayılır kadar öğretmen alımı olacağı düşünülüyor. Yapılacak alımlara yoğun başvuru olması bekleniyor, keza bakanlık bu öğretmenleri belirli bir süre sonra kadroya alabilir. Yapılan alımlarda özellikle Sınıf öğretmenliği branşından fazla alım olacağı tahmin ediliyor. 


kaynak-memur haber

Editör: TE Bilisim