Van’ın tanınmış ve en kaliteli ses sanatçılarından birisi olan Hüsamettin Bucak, Merit Ocakbaşı’nda sahne almaya başladı. Van’ın en kaliteli mekânlarından birisi olan Van Merit Ocakbaşı’nda her Cuma ve Cumartesi günleri sahne alan Bucak, Vanlıların büyük ilgi gösterdiği mekânda misafirlerine unutulmaz bir sahne ziyafeti yaşatıyor.

 

Uzun yıllardır ses sanatçılığı yapan ve bir dönem adından çokça söz ettiren parçalara imza atan Van’ın önemli seslerinden Hüsamettin Bucak suskunluğunu bozdu. Uzun zamandır sahne almayan ve çalışmalarını yürüten Bucak geri dönüşünü Van’ın en gözde mekânlarından birisiyle yaptı. Bir döneme damga vuran şarkıları seslendiren isim olan Hüsamettin Bucak, yeni dönemde yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Van Merit Şahmaran Otel, Merit Ocakbaşı’nda yeniden sahne almaya başladı. Cuma ve Cumartesi günleri sahne alan Bucak, Van’ın en iyi orkestrası ve seslendirdiği şarkılarıyla misafirlerine unutulmaz ses ziyafeti veriyor.

 

VAN’IN EN VANLI SANATÇISI!

Sahne aldığı Merit Ocakbaşı’nda şarkılarını seslendirmeye başladığında bu yana Vanlıların büyük ilgi gösterdiği ve her Cuma, Cumartesi geceleri akın ettiği mekanda Hüsamettin Bucak, Van’ın en yörenin en güzel türkülerini seslendiriyor. Van’a has ve bölgeye has unutulmuş türküleri mükemmel yorumuyla bir kez daha hatırlatan ve kendisini dinlemek için gidenleri mest eden Bucak, orkestrası ile kalitesini fazlasıyla hissettiriyor. Van’ın en güzel türkülerini seslendiren Bucak, bu yönüyle son zamanların en Vanlı sanatçısı olarak da göze çarpıyor.

 

Son günlerde en çok ilgi gören mekanlardan birinde sahne alan Bucak tartışmasız en çok konuşulan isim olurken, sahnelere yeniden dönüşü, 24 Kasım öğretmenler günündeki unutulmaz sahnesi ve yeni türküleri için Şehrivan’a değerlendirmelerde bulundu. Bucak; “Kısa bir aradan sonra yeniden en güzel türkülerimizle Vanlılar ile buluşuyorum. Van’ın en güzel mekanlarından biri olan Merit Ocakbaşı’ndaki yeni dönemde türkülerimi seslendirip sahip olduğumuz yöresel ezgileri orkestram ile birlikte renklendiriyorum. O kadar güzel ilgi ve alaka ile karşılaşıyorum ki sahneye döndüğümden bu yana, iyi ki buradayım diyorum. Gelen misafirlerimizin bu noktadaki teveccühleri beni fazlasıyla memnun ediyor. Her geçen gün daha büyük bir ilgi var hem mekana hem bizlere karşı. Eğer insanlarımızı mutlu edip, güzel bir his bırakabildiysek ne mutlu bizlere.” Dedi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: EDA AYKAÇ

Editör: TE Bilisim