Van Büyükşehir Belediyesi, Milli Egemenlik Caddesinde trafik kazalarının ve ihlallerin yaşandığı bir noktaya kavşak yaptı. 


Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde başlattığı yol açma, genişletme ve bakım onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sanat Yapıları Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent trafiğinin yoğun olduğu noktalardan biri olan Milli Egemenlik Caddesinde yılların kangrenleşen bir sorununu daha çözdü. Kültür Sarayının hemen arkasında trafik kazaları ve ihlallerinin sık yaşandığı bir noktaya kavşak yapıldı. Kadastro sınırlarının içerisine giren yapılar ekipler tarafından yıkılırken, sıfırdan inşa edilen kavşağın kaldırım ve peyzaj alanlarını da yenilendi.


Yolun yıllarca kazalara davetiye çıkardığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 4 ayrı ekiple farklı noktalarda bu tür çalışmaların devam ettiğini söylediler. Van halkına daha iyi hizmet için mesai saati gözetmeksizin çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, ana arterler başta olmak üzere kentin dört bir yanındaki cadde ve sokaklarda bulunan kavşak, kaldırım ve menfezlerde bakım onarım ve yenileme çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdiler.


Büyükşehir Belediyesince yapılan yeni kavşak sürücüler kadar çevre sakinlerini de sevindirdi.

Editör: TE Bilisim