HABER MERKEZİ: Dünya’da ve Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle pazarcı esnafı, salgın sürecinde ekonomik sıkıntıların yanı sıra tedbirleri kapsamında camilerin kapalı olması nedeniyle lavabo sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti. 

PAZARCI ESNAFIN SAYYAR LAVABO İHTİYACI VAR

Küresel olarak yaşanan salgın sürecinden dolayı ekonomik yönden olumsuz etkilenen pazarcı esnafları, tedbirler kapsamında camilerin kapalı olması hasebiyle esnaf lavabo sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti. Yaşanan olumsuz süreçten kaynaklı olarak lavabo ihtiyaçlarını noktasında problem yaşadıklarını ifade eden pazarcı esnafları yaşanan problemin giderilmesi ifade ederek, belediyelerden seyyar lavabo talep etti.

BELEDİYELERDEN SEYYAR LAVABO TALEP EDİYORUZ

Konuya ilişkin konuşan B Pazar Dernek Başkanı Mehmet Emin Ari, yaşanan süreçten olumsuz etkilendiklerini ve pazar yerlerinin uzun süre kapalı kalması nedeniyle satışlarında düşüş olduğunu ve ekonomik anlamda zorluk çektikleri anımsattı. Dernek Başkanı Ari, yeni normalleşme sürecinden sonra tedbirler kapsamında kapalı olan camilerden dolayı lavabo ihtiyaçlarını gideremediklerini ifade ederek şunları belirtti: “Pazarcı esnafı olarak yaşanan salgın sürecinden olumsuz etkilendiğimizi ve ekonomik olarak zorlandığımızı ifade etmek istiyoruz. Özellikle 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme süreci kapsamında hayat normalleşirken camilerin açık olmaması biz pazarcı esnafı olumsuz etkiledi. Daha önce lavabo ihtiyacımızı camilerden temin ederken salgın nedeniyle kapalı olan camilerden dolayı lavabo ihtiyacımızı gideremiyoruz. Pazarcı esnafı olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda belediyelerden seyyar lavabo talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim