İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli hizmet vermesini, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak öğrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırdı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimini Saraçhane binasında gerçekleştirdi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında yapılan toplantıda, AK Parti ve CHP gruplarının Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşımın yüzde 50 indirimli olması yönündeki teklifi görüşülerek oy birliğiyle onaylandı. Karara göre bayramda vatandaşların akraba, dost, mezarlık ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmesi, özel araçların oluşturacağı trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla toplu taşıma araçları 15-16-17 Haziran tarihlerindeki Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek. 

 

15 Haziran Cuma günü saat 06.00 ile 17 Haziran Pazar günü 24.00 saatleri arasında geçerli olacak indirim; İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan İETT, özel halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metrobüs, Şehir Hatları vapurları, metro, hafif metro, tramvay, füniküler, teleferik, Nostaljik Tramvay, Tünel’de geçerli olacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, aynı toplantıda aldığı bir başka kararla 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılacak öğrenci ve görevlilerin de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını onayladı. AK Parti ve CHP gruplarının ortak teklifiyle alınan karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı. 

 

YKS’ye girecek öğrenciler ile görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşımını sağlamak amacıyla alınan karar ile öğrenciler sınava giriş belgelerini, görevliler görevli belgelerini ibraz ederek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz taşıma, sınav günlerinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan bütün toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.  

Editör: TE Bilisim