Van'ın Özalp ilçesi yeni bir hizmetle tanıştı. 20 yıldır ilçeye su sağlayan kaynak ilk kez detaylı bir çalışma ile sağlıklı bir ortama kavuşturularak, ilçeye hizmet götürülecek. VASKİ,  ilçeye su sağlayan kaynak çevresinde drenaj, kaptaj ve çevre düzenlemesi yapmak için harekete geçti.

                                                          

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) İşletmeler Dairesi Başkanlığınca, Özalp İlçesini besleyen ana su kaynağında drenaj ve kaptaj yenileme ile çevre düzenleme çalışması ile su kaynağı çevresi yeni bir görünüme kavuşacak. 20 yıl önce Özalp Belediyesi tarafından yapılan çalışmada drenaj sistemi olmadığından ilçe merkezine yeterince su verilmemesi vatandaşı mağdur ediyordu. İlçeye 35 km uzaklıkta ki Tüm Bölgesinde bulunan su kaynağının sağlıksız olduğu yönündeki şikâyetler üzerine VASKİ ekibi harekete geçti.

 

Su kaynağının baştan sona yenilenmesi çalışması başlatan İşletmeler Dairesi Başkanlığı, yeni düzenleme ile birlikte içme suyunu daha sağlıklı bir şekilde ilçeye verilmesini sağlamak için drenaj, kaptaj yenileme ile çevre düzenlemesi çalışması başlattı. VASKİ İşletmeler Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışma kapsamında, 140 metre drenaj hattı, 1 adet Kaptaj yapılırken,  540 metre tel örgü çekilerek su kaynağı alanı güvenli hale getirilecek.

Editör: TE Bilisim