Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmetine sunulan sağlıklı yaşam aracı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırmak; sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak; halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak; hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesini sağlamak. Vatandaşa sağlık okur-yazarlığı kazandırmak ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışma ve kampanyalarından, toplumun ve bireyin daha çok bilgi edinmelerini sağlamak amacı ile hizmete sunulan mobil sağlıklı yaşam aracı, faaliyetlerine bu hafta Bahçesaray ilçesinde devam etti.

 

İl merkezi ve İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gevaş, Çatak, Özalp ve Çaldıran ilçelerinin ardından bu hafta Bahçesaray’a götürülen sağlıklı yaşam aracında diş taramaları yapılarak ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca halka sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, hijyen, kırım kongo kanamalı ateşi konularında animasyon filmler gösterilerek, diş fırçası ve macunu dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim