Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Habeşti Üs Bölgesine PKK'liler tarafından dün düzenlenen saldırıda iki güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitler için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığında tören düzenlendi. Törene; Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van 6. Hudut Alay Komutanı Ali Yalçın, kamu kurumlarının müdürleri ve askeri erkan katıldı. 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından şehit piyade onbaşı Muttalip Soylu Niğde’ye, şehit piyade er Ayhan Erdoğan ise memleketi Bartın’a uğurlandı.


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.35’de Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Habeşti Üs Bölgesine bir gurup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu" belirtildi. 
Genelkurmay açıklamasında, "Yapılan silahlı saldırıya anında karşılılık verilmiş olup, çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çıkan çatışmada beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” Denildi.

Editör: TE Bilisim