Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK tarafından düzenlenen saldırıda 4 asker şehit oldu, 4'ü ağır 9 asker ise yaralandı. Hakkari'deki saldırıda kullanılan patlayıcının en az 1 ton olduğu tahmin ediliyor. 

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, mayına dayanaklı olmasıyla bilinen ve 13 personel taşıyabilen “Kirpi” tipi zırhlı araç ile ona eşlik eden “Kobra” tipi zırhlı araç Şemdinli merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta Irak sınırı boyunca Aktütün ve Beyyurdu arasında kalan Mendi Köprüsü bölgesinde geçiş yaparken, tuzaklanan EYP patlatıldı.

İlk bilgilere göre, iki zırhlı aracı hedef alan patlamada 4 asker şehit olurken, 4'ü ağır, 9 asker de yaralandı. Uzaktan kumanda ile patlatılan EYP’nin en az 1 ton olduğu tahmin ediliyor. Yaralı askerler Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hakkari Dağ Komando Tugayı’ndan birlikler ile uçar birlikler bölgeye sevkedilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklama ise şöyle: "18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14.05’te konvoy emniyeti maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın Şemdinli-Aktütün karayolunda intikali esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dördü ağır olmak üzere dokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, TürkSilahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Editör: TE Bilisim