Van’da 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri devam ediyor. Her gün farklı isimlerin katıldığı nöbetin 20’inci gecesine katılan yazar Şevki Yılmaz, yaptığı konuşmada Vanlıları ağlattı.

 

Van, Bitlis,Hakkari ve Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Meydandaki vatandaşlara seslenen Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, İslam düşmanları ve darbecilere karşı Allah'ın inanları yalnız bırakmadığını, Türkiye'nin son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve bundan rahatsız olanların her zaman olduğu gibi bu yükselişi engellemeye çalıştığını vurguladı.

 

Yılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini çekemeyenler, sen mi hızlı tren yaparsın, sen mi ordunun silahının yüzde 80'ini Türkiye'de üretirsin, sen mi insansız hava aracı yaparsın, sen mi füze yaparsın, sen mi otobanlar yaparsın, Sen mi kişi başına milli gelirin 2 bin dolara düşmüş bir toplumu 12 bin dolara yükseltirsin, sen mi yüzde bin gece faizlerini yüzde altılara kadar düşürerek faiz lobisine savaş açarsın, dediler ve ona da darbe yapmaya kalktılar. 17-25 Aralık darbesi, arkasından da 15 Temmuz darbesi. Ne oldu, bizim yaşımızdakiler bilir, 12 Eylül 1980 sabahı Amerikan basını sabah şu mesajı geçiyordu, 'Bizimkiler başardı. Türkiye'de bizim çocuklar başardı.' Ama 16 Temmuz sabahı aynı Avrupalı haçlı medya, 'Bizimkiler yenildi. Bizim çocuklar yenildi' diye başlık attı. Korkunç plan 16 Temmuz'da tanklarla Türkiye'yi ele geçirselerdi Türkiye şuan Şam Bağdat olacaktı. Korkunç bir plan ki meğer 40 yıllık bir planmış. Bir adamı yetiştirdiler medreseler de sonra CIA aldılar. 40 sene evveldi şimdi yeni çıkıyor. Bu hain Papa'nın yanına gitti. Emrinde olduğunu açıkladı." dedi.

 

"ONA FETHULLAH DEMEYİN, ONUN ADI LANETULLAH"

"Eskiden Müslümanların şuurlanmasına darbe yapılırdı diyen" Yılmaz, şunları kaydetti:

 

"Şimdi ise darbeyi gece teheccüd namazına kalkan, namaz kılan insanlar eliyle o ülkeye yapma planını yaptılar. Ama tutmadı. Neden ? Çünkü darbeyi yapan adam, yaptıran adam O, Amerika'daki kukla, sakın ona Fethullah demeyin, onun adı lanetullah. Darbenin gerçek olması halinde Fethullah Gülen'in mehdi olarak ilan edilecekti. O zaten mahkeme kararı ile Mehdi ilan edilmişti. Plan neydi? 4 Temmuz günü darbeden 11 gün evvel, İstanbul 18. Hukuk Mahkemesinde karar alınıyor. 500 sayfalık. Karar, Fetenyahu onlar 'Fetullah' diyor. Mahkeme bunun mehdiliğini ilan ediyor. Boşuna dil eğer bu adam bu başarsaydı. Bir ay sonra Ankara'ya mehdi diye geleceklerdi ve böylece ona uymayanlar bir bir katledilecekti"

 

Yılmaz'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmayı dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Yılmaz'a sevgi gösterisinde bulundu. Yılmaz’ın konuşmasının ardından nöbet tutan Vanlılar şarkılar eşliğinde nöbete devam etti.

 

BİTLİS

Ahlat ilçesinde de Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi nöbeti tutanlara dağıtıldı. Ahlat Selçuklu meydanında kurulan standı, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Kadınını Bilgilendirme Geliştirme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AHKAD) Başkanı Semra Çeker ve Ak Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ziyaret etti.

 

Bu ülkenin herkesin ülkesi olduğunu belirten Ahlatlı Dilek Yurttaş, "Cumhurbaşkanın çağrısı çok doğru bir davranış. Bu ülke hepimizin ülkesi. Sağcısın da solcusunun da. Bence MHP li HDP'li bütün partilerin katılması gerekiyor. Bu ülke, bu bayrak hepimizin. Herkes bayrağına da, vatanına da sahip çıkmalı" dedi. Hizan'da Avukatlık yapan Nahit Yaman, "Bütün siyasi partililerin katılması ülkemizdeki en büyük birlik ve beraberlik örneğidir. Kesinlikle bu çok olumlu bir harekettir. Biz bunu kesinlikle halk olarak destekliyoruz. " ifadesini kullandı.

 

MUŞ

Belediye meydanında toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle çeşitli sloganlar attı. Vatandaşları hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, "Ben daha öncede söyledim, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, PKK DAİŞ terör örgütleri aynı masa etrafından birleşti. Bu nedenle biz vatandaşlar olarak namusumuza şerefimize bağımsızlığımıza ve bayrağımıza sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyorsunuz bu şehre yakışanda budur çünkü başka türlüsü ecdadımızın kemiğini sızlatır " dedi.

 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Elazığ'dan getirtilen Elazığ Mehter Takımı da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Daha sonra Belediye meydanında toplanan binlerce Muşlu Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının da bulunduğu topluluk Belediye meydanından Valilik önüne kadar yürüyüş yaptı.

 

HAKKARİ

Valilik önünde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlara İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu destek verdi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim