Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankalara olan kredi borçlarından dolayı kara listeye düşen şirketler için kredi sicil affı çıkarılacağını açıkladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kara listedeki isimlerin yüksek bir sayıya ulaştığını belirterek, sicil affını hayata geçirmek istediklerini söyledi. Bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Tüfenkçi, "Bu affı sadece esnaf için değil, KOBİ ve diğer şirketlere de getirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
 

"BEYAZ BİR SAY FA İSTİYORUZ"

Bakan Tüfenkci, bankalar tarafından kara listeye alınan esnafı rahatlatacak kapsamlı bir af yapılması gerektiğini belirterek, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız" ifadesini kullandı. Hükümetin reel sektörü rahatlatacak sicil affı ve kredi çalışmasının detayları da öğrenildi. Buna göre sicil affı çıkarılırken, bankalardan faizsiz kredi için kolaylık sağlanması istenecek.
 

1.6 MİLYON ESNAF YARARLANACAK

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de sicil affından yaklaşık 1 milyon 600 bin esnafın yararlanacağını söyledi. Sicil affının geçtiğimiz yıllarda da 2 kez çıkarıldığına dikkat çeken Palandöken, düzenlemenin uygulamaya girmesiyle ticari hayatın ve piyasaların rahatlayacağını söyledi. Bankalarda kredi kullanımı için yeterli miktarda kaynak bulunmasına rağmen kara liste nedeniyle esnafın bundan yararlanamadığını ifade eden Palandöken, "Esnafın finansmana erişimi kolaylaşırsa bundan sadece esnaf değil, çiftçi de işçi de emekli de kazanır. Dolayısıyla esnafa bugün verilecek destek, yarın daha büyük ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme olarak geri dönecektir" tespitini yaptı.


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim