Şırnak’ın Silopi ilçesinde polisin sabah saatlerinde gözaltı operasyonu engellemek isteyen halka ateş açması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi’nde polisin sabah saatlerinde gözaltı operasyonu engellemek isteyen halka ateş açması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Hamdin Ulaş (58), Mehmet Hıdır Tanboğa (17) ve 25-30 yaşlarında olduğu söylenen Kamuran Bilin olduğu belirtildi.

Şırnak Valiliği de biri ağır olmak üzere, iki polisin de yaralandığını açıkladı.

Encü: Evler ateşe verildi

Olaylara dair açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Silopi’de sabah saatlerinde polisin gözaltı operasyonunu engellemek isteyen halka ateş açtığını belirterek 6 evin polisler tarafından ateşe verildiğini, iki mahallenin üzerinden de dumanlar yükseldiğini söyledi.

Sarıyıldız: Polis sivil bir aracı taradı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile görüştüklerini Vali Su’yun kendilerine “mahallede halk yok terörist var” dediğini ve müdahale ettiklerini belirtti. Sarıyıldız ayrıca, polisin yaralıları taşıyan sivil bir aracı da hastane yakınında taradığını söyledi.

İrmez: Kaymakam ‘benim işim değil’ dedi

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de polis saldırısında çok sayıda yaralı olduğunu, yaralıların bazılarının Batman’a götürüldüğünü söyledi. Silopi Kaymalamı’yla görüştüklerini söyleyen İrmez, kaymakamın kendilerine “Benim işim değil” dediğini, valiliğin ise telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

Aydemir: Damlara keskin nişancıların yerleştirildi

Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise beş mahallede halk ile polis arasında çatışmaların sürdüğünü, damlara keskin nişancıların yerleştirildiğini ifade etti.

Dicle Haber Ajansı’nın(DİHA) haberine göre, çatışma sırasında mahallenin dış taraflarında bulunan bir trafoda da patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle yangın çıktı. can kaybının yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi edinilemedi.

Editör: TE Bilisim